Falcons tar emot Bengals som rätt klara favoriter i afton. Orsaken till det är att HC Arthur Smith meddelat att QB1 Desmond Ridder och merparten av deras "starters" kommer spela. Bengals å sin sida meddelar att ett fåtal av sina bästa spelare på den defensiva sidan av bollen kommer spela. När det gäller offensiven vilar A-spelarna. Det är den informationen som är aktuell nu och som gör att linan ligger på Falcons -6,5.

Falcons har verkligen skiftat sin trupp och rätat upp sin offensiv kontra fjolåret. Idag är det första gången som vi på nära håll får ta del av det och det skall bli mycket intressant. QB1 Mariota lämnade för Eagles, då Falcons ville ge QB2 Desmond Ridder nycklarna till laget. Om vi tittar på Falcons lag är det ett klart spännande lag, men det är inte så att den sanna spetsen finns någonstans i truppen, MEN helheten är riktigt bra. Laget. Falcons HC Smith pratar gärna högt och länge om "positionless football". Det innebär att det som de saknar i sin WR-trupp, tar de ikapp med sin TE-grupp. Kolla in hur deras offensiv ser ut med rookie-RB Robinson med TE Pitts, Smith och allt-i-allo Cordarelle Patterson. Allt kan hända när de är med i samma spel. Det är som sagt det som vi får se i afton och med den vetskapen skall Falcons vara stora favoriter.

Bengals är en av mina favoriter till att nå Super Bowl för AFC även om den konferensen är stenhård i år med Chiefs, Bills, Jets, Ravens m fl. Det är ett riktigt getingbo. Bengals har haft en halvstrulig inledning på sin offseason och sin training camp. QB-ässet Burrow fick en vadskada och har vilat. WR Chase och RB Mixon har haft struligt utanför fotbollen med diverse händelser som inte är fotbollsrelaterat. MEN. Bengals är bra. Tro mig. Idag har HC Taylor gått ut och berättat att man återigen vilar sina bästa spelare för att man vill se vilka yngre förmågor och newcomers som kanske kan sno åt sig en plats i 53-manna truppen. En position som inte är tillsatt är just QB2 hos Bengals. Blir det journeyman Siemian eller blir det Browning? Jag tycker Browning är mest intressant även om han var extremt svag senast. Han kastade för 95 yards på 17 försök i sin debut mot Packers. Nu vet vi att Siemian skall börja i afton. Vi vet också att "några" av Bengals defensiva starters kommer spela. Det är dagsstatus hos Bengals.

Jag kommer spela U38,5 gjorda poäng totalt i matchen hos bet365.com till oddset 1,90.

Värt att notera:

1. Bengals, till skillnad från Falcons, har ett riktigt fint djup i sin defensiva lina, vilket vi kommer få se i afton. De släpper sällan till något "extra" även om det är B- och C-spelare. De är så följsamma och tajta i sitt sätt att spela, vilket gör att Falcons kommer få bekymmer även med sina starters. Normalt är det självfallet fördel Falcons här, men min spelidé om underspelet bygger på att Bengals har en solid defensiv i en djup trupp och om HC Taylor säger att ett antal av Bengals defensiva spelare kommer starta; då kan det bli ett antal tre och ut.

2. Falcons har som sagt addat ett par kvalitativa spelare till deras secondary i form av safety Bates som kommer från Bengals. De plockade även in Okudah från Lions. Deras defensiv och pass rush har lyfts till en ny nivå med Campbell och Dupree. Falcons kommer matcha Bengals bra i den här outingen.

3. Falcons har fördel av hemmaplan. Notera det. Många fans vill hemskt gärna se "nya" Falcons och det kommer bli bra tryck på läktaren.

4. Båga lagens coacher har varit tydliga i sin approach runt matchen. Falcons HC Smith vill ge sin nya offensiv en chans mot annat motstånd än sina egna. Bengals HC Taylor har en mer laid back-tanke och säger att det inte blir maxat. Alls.

För mig är underspelet U38,5 totalt i matchen gjutet. Även om Bengals har ett svagare lag på papperet har de som sagt ett bra djup i sin defensiv. Falcons skall försöka få till sitt nya spel och det kommer ta tid. Nyp underspelet till goda 1,90.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip