The clash of New York äger rum på MetLife i afton. Giants (2-5) tar emot Jets (3-3) och i mina ögon skall New York Jets vinna den här outingen - av flera anledningar. Giants har sett allt annat än bra ut i år och trots vinsten över mediokra Commanders senast borde de få det tufft mot ett Jets som visar en fullständig dominans med sin defensiv. De har vunnit mot Bills och Eagles, vilket inger respekt. Den offensiva delen av bollen har fortfarande en del att önska, men med det sagt; Jets är min vinnare idag. Jag kommer spela Jets -2.5 (sent field goal som avgör?) och då tycker jag oddset på 1.78 hos Unibet känns vettigt.

Värt att notera:

1. Jets har vilat en vecka efter skrällen mot Eagles. Över de senaste åren har Jets haft det jobbigt att kliva in på den stora scenen igen och spela bra direkt efter vila. MEN i år har det "hamrats" in av management - all gas, no brake. Det behövs. Den här matchen måste Jets vinna om de vill vara med i resan framåt mot slutspel. Giants offensiv har varit lika het som en släckt brasa i år. Inget har klaffat. Nu är även QB Daniel Jones borta pga. skada och jag tycker mig också se RB Barkley spela med något som stör honom. Det är aldrig bra nyheter för Giants. I afton kommer QB2 Taylor att spela och han kommer få det ruggigt svårt mot Jets defense. När jag läser statistiken tillåter Giants offensiva lina "pressure" på 40% av sina drop-backs i år. DET kommer inte fungera mot ett av ligans bästa defense (nr 3 i NFL när det gäller pass rush och pressure på QB). Det här kommer göra att Jets defense kommer skapa förutsättningar (se takeaways) för Jets offense.

2. Jets QB Wilson mår med all säkerhet gott över att ha Hall of Famer, Aaron Rodgers i sina hörlurar inför varje spel. Skapar en trygghet. Jets Wilson har alla fysiska attribut för att vara en grym QB, men den mentala biten att ta rätt beslut har varit svajigt. Nu har han dock spelat fullt godkänt över de sista matcherna (se sedan Chiefs-matchen). Wilson vågar lita på sina receivers och TEs och när du har en superstar i vardande (se WR Garrett Wilson) måste du våga kasta de tuffa bollarna också och ge WRs chansen i 50/50-lägen.

3. Den som kommer få jobba mest för sin lön i afton är med garanti Jets RB Breece Hall. Vilken exceptionellt bra spelare han är, trots sin unga ålder och trots sin skada från fjolåret. Det är en fröjd för ögat att se honom växla upp sin fart när han springer. Det ser ut som han tvekar en sekund och sedan säger det bara boom och han är iväg utan att någon kan plocka honom. En enorm talang! Idag möter han ett Giants defense som är direkt svaga i run defense (Giants tillåter fem yards per spel). Hall snittar på 6.5 yards per löpning och jag ser fram emot hur Giants DC Martindale skall hantera Jets RB. Det som jag också gillar med Breece Hall är att han också är en duktig RB i passningspelet. Han finns ofta tillgänglig och får han ytan, då är det kört för Giants. Det kommer aldrig hinna ikapp honom. Med en fräsch Hall i offensiven har OC Hackett många spelvarianter i sin playcalling OCH inte att förglömma; Aaron Rodgers är med i playcallingen vid sidlinjen.

4. Jets är 3-3, trots att laget tappade sin QB Aaron Rodgers efter fyra spel i premiären mot Bills. Det är för mig en stark insats av laget och HC Saleh. Det känns som Jets defense kan tänka sig att springa genom murar för att göra HC Saleh nöjd. Det gillas. Noteras bör att Jets hade ett av ligans tuffaste scheman från game 1 till sin bye week. De har mött Bills, Cowboys, Patriots, Chiefs, Broncos och Eagles. Det är en brutal öppning och detta till trots är laget 3-3. Det imponerar i mina ögon.

5. Giants möjlighet till framgång i afton beror mest på om RB Barkley får "fart under sina hovar", men av det vi sett hittills har det mest varit snömos. Jag gillar verkligen Barkley som spelare, men han snittar facila fyra yards per löpning över sina två senaste matcher och det enda "vapen" som QB2 Taylor har är TE Darren Waller. MEN samtidigt har Jets ett av ligans bästa secondary och idag är de två bästa CBs tillbaka i laguppställningen - se DJ Reed och Sauce Gardner. Jag har svårt att se Giants nå dubbla poäng om jag skall vara helt ärlig.

6. Ett sidospel för er som inte vill spela på vinnande lag är underspelet. Jets är inget lag som dominerar ett annat lag genom att mata in poäng framåt, samtidigt som Giants offensiv mest puttrar fram. Nej; ta underspelet direkt. Giants snitt är 12 poäng per outing.

7. Om vi ser till den stora bilden har Jets varit ett klart mycket bättre lag än Giants i år. När jag går igenom statistiken är Giants åter inne för en lång eftermiddag. Laget har tillåtit 37 sacks än så länge. Det är ett snitt på +5 sacks per outing. Nu ställer laget upp med sin QB2 Tyrod Taylor. För mig är Jets pass rush ett av ligans absolut bästa och det kommer leda till en hel del felbeslut från Taylor. Tro mig. När vi sedan ser att Giants har stora bekymmer med sin offensiva lina pga. skador kommer även det göra sitt till. Noteras bör att Giants QB Taylor har en career sack rate på 9.3% och är med den statistiken nr 1 i ligan bland de QBs som kastat över 1 500 pass genom åren. Det kommer bli en lång eftermiddag för Taylor. Jets kommer vara på honom konstant.

Jag spelar Jets-vinst idag på MetLife. Jag är övertygad om RB Breece Hall's chanser att ha en "field day" på marken är större än störst. Noteras bör att Giants har tillåtit hela 12 löpningar för +15 yards OCH som kostat dem +310 yards. In kliver Jets RB Hall, vars statistik berättar; sex löpningar för +15 yards och 259 yards. Snacka om en enorm "mismatch". Jag tar Jets -2.5 till oddset 1.78 hos Unibet .com. Ni som vill ha sidospel finner underspelet totalt och kolla gärna upp antal yards på Breece Hall. Han kommer springa över 100 yards idag.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip