En av de mest roliga matcherna under den här helgens preseasons är just Jets vs Bucs.

Fd Jets HC Bowles kommer tillbaka till MetLife med sitt gäng Buccaneers som verkligen söker efter en identitet i år, då GOAT of all time, Tom Brady har slutat spela. De matchar QBs Mayfield och Trask i en tät envig om vem som blir QB1 när säsongen startar i september. Det torde bli Mayfield med sin rutin, men jag skall låta det vara osagt. Jag sitter än idag och funderar på hur Browns tänkte när de nöp Mayfield som nr 1 i draften för ett antal år sedan. State of shock var min känsla då och nu.

Jets är årets snackis i NFL av så många anledningar. Jag vet inte riktigt var jag skall börja, men om ni inte följer Jets på "Hard Knocks" på HBO, då har ni verkligen missat något. Det är stor show. I föregående vecka signade laget en av ligans bästa RBs, Dalvin Cook till en redan grymt vass RB-sektion hos Jets. Det som dock var mest intressant gällande Jets och deras match mot Panthers (Jets vann med 27-0) var att laget tillät endast 32 yards framåt i första halvlek för Panthers. Snacka om total dominans av Jets defense (som matchade sin B-uppställning + rookies). När du har den typen av bredd i ditt lag på defense och sedan har QB Rodgers som skipper, då vet du att du har en chans att vinna VARJE match och den känslan har inte Jets haft på mycket länge. Rodgers kommer dock inte spela en sekund under preseason.

Jag är inne på att Jets kommer vinna komfortabelt mot Bucs även i den här outingen och tar Jets -3,5 till oddset 1,90 hos bet365 .

Värt att notera:

1. Om vi går igenom Jets i detalj har de ett topplag på papperet och borde kunna gå 13-4 MEN. Det måste presteras på fältet och i nuläget ser jag egentligen bara ett orosmoln och det är den offensiva linan som är en aning svajig. Den är inte satt ännu av olika anledningar, men det är superviktigt att QB Rodgers får sin tid i passningsfickan för att leverera bollar. Kasta kan han. En solklar Hall of Famer.

2. Bucs känner jag kommer få ett mellanår efter Bradys pensionering. Det är inget konstigt med det. INGEN ersätter Tom Brady i en kovändning. Det som dock känns intressant med Bucs är att LAGET måste lyfta sig. Alla måste bli bättre.

3. Titta extra noga på Jets defense i afton. Kolla in glädjen i de unga killarnas ögon. De VILL. De vet om att de är bra och att de kan slå vilket lag de än möter. Lägg gärna ett vilande öga på Jermaine Johnson, nr 11. Han har spelat två preseason-matcher till dags dato. Han har genererat tre pressures på facila 15 "pass rush snaps". Det ger oss en pressure rate om 20%. Om vi backar bandet till fjolåret och preseason, då hade Johnson tre pressures på 36 snaps, vilket ger 8,3% i pressure rate. Det är den här utvecklingen du vill se som coach. Snittet totalt under 2022 för NFL var 10,8%. Huvva!

4. Bucs första preseason-fajt mot Steelers lämnade mycket att önska. 4/14 på 3rd downs. 66 sprungna yards på 26 löpningar och sedan det mest sorgliga och som varit Bucs bekymmer år efter år - deras penalties. Mot Steelers gav laget iväg 127 yards på 12 penalties. Det håller inte.

5. QB2 för Jets, Zach Wilson, har sett klart uppåt ut när han numera får spela direkt under Aaron Rodgers. Mot Panthers levererade han in 14/20 passningsförsök för 123 yards med en touchdown. Han kommer få spela lika mycket igen och sedan kommer QB3 Tim Boyle in.

6. Jets defense mot Panthers var spel mot ett mål. När krutröken lagt sig hade Jets tillåtit ynka 52 rush yards.

Jag tycker som sagt att Jets har en mycket bredare trupp än Bucs och är i mitt tycke en nivå upp än så länge. Med vetskapen om att respektive starters kommer vila, då kommer jag gå på Jets och spelar dem -3,5 till oddset 1,90 hos bet365 .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip