Vikings tar sig an Cardinals som även de skött sig helt OK under preseason. MEN alla vet att Viking HC Mike Zimmer älskar preseason och låter sina bästa spelare (med garanti i afton) spela. Zimmer är 19-4 all time stats preseason. Han vill vinna.

Jag kommer spela Vikings -6 till oddset 1,91 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Vikings är nr 1 offensivt under årets preseason. Snittar 435 yards per match plus att de även fått till springspelet med ett snitt på 175 yards. Det är inte kattskit det inte.

2. Vikings RB2 Boone har sprungit som en gnu hittills och har fått ihop hela 136 yards på marken. Imponerande!

3. Med infon från punkt 1 och 2 ovan är det lika viktigt att reda ut hur Cardinals skött sig defensivt (nu när man möter ett högoktanigt offensivt spel från Vikings). Svaret på den frågan är att Cardinals har släppt till 365 yards per match som också inkluderar 151 yards på marken. Det gör Cardinals till ligans 26 bästa lag under preseason. Det lär bli hemskt tufft mot Vikings i afton om statistiken fortsätter tala sitt tydliga språk. Notera detta!

4. Lite kul att jämföra QBs även om det är preseason. Nu vet vi att Vikings HC Zimmer älskar preseason och gasar, vilket gör att vi också vet att Vikings QB1, Kirk Cousins kommer att få spela länge. Hans passing rating hittills är 140,6 och det gör honom till nr 2 bäste QB efter de inledande två matcherna. Cardinals QB1, Kyler Murray har en passer rating på 67,6 och det är inte allt för tilltalande, utan att för den skull vara "svag". Han är godkänd hittills. Däremot har Murrays lagkompis Hundley spelat bättre och landar på ett snitt på 117,5. Värt dock att notera; Cousins har spelat bättre. Mycket bättre.

5. Varför jag går all-in på Vikings är deras sätt (i relation till i fjol) att konvertera på third downs. Otroligt viktigt och under preseason har Vikings ett snitt på 64% (16/25) och det gör dem till nr 1 i hela NFL.

Summa summarum. Vikings vinner den här matchen. Linorna ligger lite so and so, men minst en touchdown upp bör facit bli på hemmaplan i afton. Jag spelar Vikings -6 till oddset 1,91 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip