Warriors (9-10) vs Jazz (12-8). En kul match att se fram emot. Warriors har inte sett ut som Warriors än i år, men de har sakteliga börjat repa sig. Problemet har varit deras defense som är ljusår från fjolåret. MEN även här börjar vi se en ljusning. Jazz då? Ja; det var många som hade räknat ut dem efter att såväl Gobert som Mitchell trejdades bort efter förra säsongen. Istället har det varit tvärtom. De har en riktigt fin offensiv som är nr 4 i NBA i nuläget, där Clarkson är motorn. Försvarsmässigt är Jazz, som Warriors, en besvikelse så här länge.

Warriors är extremt svåra att besegra på hemmplan. Extremt svåra. De är 8-1 i år emedan Jazz är 6-6 på bortaplan. För mig skall Warriors vara klara favoriter i afton, men jag står över handicap idag, då linan ligger på -7,5 poäng. Jag spelar hellre på Steph Curry att sätta över 28,5 poäng till oddset 1,87 hos Unibet.

Värt att notera:

1. Jazz inledde helast, men har stagnerat en del över de senaste sju matcherna. De har bara vunnit två av dessa och sett sådär ut.

2. Warriors har som sagt varit "clutch" på hemmaplan och vunnit med en snittmarginal om +13 poäng. Linan kanske ligger rätt trots allt, men som sagt; jag vilar från det spelet idag.

3. Warriors är således 7-0 över de senaste sju hemmamatcherna.

4. För Jazz räkning är det här en ganska dålig matchup. Warriors passar dem illa. Jazz största svagheter är Warriors absoluta styrkor. Om Jazz skall vara med i den här matchen måste returtagningen fungera. De måste också sluta slarva med sina turnovers. De hade hela sju stycken mot relativt svaga Pistons i en sur förlust senast.

5. Om vi ser till de senaste 10 matcherna lagen emellan är det 5-5.

6. Jag har valt att spela Warriors Steph Curry att göra mer än 28,5 poäng i afton mot Jazz. Han har alltid haft ett högt snitt mot dem i sina tidigare 35 matcher. Det var då mot ett Jazz som hade NBA Finals på agendan. Så är det inte i år. Jag har också sett hur svagt Jazz har stått upp mot respektive motstånds bäste spelare (i detta fall Curry), vilket gör att det borde vara mer än goda chanser till Curry att nå +30 poäng i afton.

Warriors spelar på hemmaplan under Thanksgiving-helgen. Nära och kära på plats. Warriors kommer vinna matchen och jag är övertygad om att "Splash Brothers" (Klay och Steph) kommer ha en field day vad gäller poäng framåt. Jag tar oddset 1,87 hos Unibet på att Curry gör mer än +28,5 poäng.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip