Det är Gott & Blandat-påsen som är framme denna gång då jag väljer att kasta mig hejd vilt över olika sporter och spel. Ishockey, innebandy och fotboll ska alla samsas på dagens trippel där jag framförallt har svårt att köpa SVS:s kanonfina etta på Falun hemma i Svenska Cupen-finalen. TV-pengen är placerad nu kör vi!

IBF Falun - Pixbo Wallenstam: Hemmaseger @ 1,58

Tävling: Svenska Cupen, Innebandy
Plats: Guide Arena
Tid: 19:00


För att bryta av hockeyn och fotbollen lite så klev jag rakt in i ett lir som jag bara inte kunde se förbi. Svenska Spel har över tid varit ganska generösa angående innebandy-oddsen men att Falun, hemma i Dalarna, ska stå i nästan 1,60 i odds går inte att köpa in sig på. Det är helt enkelt ett alldeles för bra spel.

Falun är som bekant dominanten i sporten de senaste åren. Visst går det att snacka om Storvretas storhetstid och Pixbo har för den delen också varit däruppe och härjat. Men på det hela taget är det svårt att se förbi det som har gjorts i gruvstaden under 2000-talet. Masarna har på herrsidan skördat sju SM-titlar sedan 2013 och mycket av detta kommer av den enkla anledningen - rätt gubbar på rätt plats. Eran inleddes i en tid då “den rosa familjen” hittade guld i Västmanland. Galante och Enströms påverkan går inte att förbise. Nu sjunger dessa båda ikoner på sista versen i Falun och givetvis suktar duon, tillsammans med övriga Falu-spelare (flera från Västerås-trakten) efter mer framgång. Torsken i Champions Cup nere i Tjeckien har givit klubben blodad tand och både Svenska Cupen och SM-titeln ska hem till Dalarna är tanken.

Pixbo är såklart ett tillräckligt bra lag för att ge hemmalaget någon form av match. Storvreta fick stryk av göteborgarna i semifinalen. Starkt såklart men när dessa herrskap stångats i ligan tidigare i år så har dalalaget vunnit båda och senaste fajten i SSL slutade 13-3 till IBF. Då stängde ettan på ungefär 1,55. Nu bjuder Svenska Spel alltså på högre odds när dessutom truppläget hos värdarna ser ut att vara jättebra. Jag köper inte detta och ser ettan i Guide Arena som ett sylvasst lir att addera till trippeln.


Tingsryd - Brynäs: Tingsryd +0,5 @ 2,32

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Dackehallen
Tid: 19:00


Jag fattar att detta sticker ut lite och givetvis är Tingsryds pluslina till över 2,30 i odds ett svårfångat spel där vi behöver en stor portion flyt för att hitta in med. Det är givet. Samtidigt så måste vi ha klart för oss att Brynäs är i stort sett klara som seriesegrare. Gällstedt och övriga staben har nu möjlighet att prova runt kring olika uppställningar och även spela in nye keepern Coreau som trots segrar i ryggen ändå varit en aning svajig.

Inför resan söderöver så är fortsatt Kopacka avstängd. I och med detta saknas 32 ligamål på bussen till Småland. Även Johan Larsson saknas av samma anledning och det är inte heller någon gubbe man helst är utan när det blåser.

Tingsryd är såklart ett väldigt mycket sämre hockeylag i grunden men samtidigt så har de grönvita allt att vinna nere i hemmahallen. En åttondelsplats finns fortsatt inom räckhåll även om uppgiften kommer bli extremt svår. Värdarna kan också dra fördel av att spela hemma en trött onsdag i en tämligen ogästvänlig dackehall. Vi har tidigare också fått se TAIF fälla andra större bjässar på egen is. Jag gillar pluslinan till dessa odds. Ett lir jag absolut tror letar sig in under rådande förutsättningar i nästan hälften av fallen.


Wolverhampton - Brighton: Över 2,5 mål @ 1,64

Tävling: FA-cupen
Plats: Molineux Stadium
Tid: 20:45


Jag tar mig till England och en FA-cupfajt som sista inslag på trippeln. Jag förmedlade en del tankar kring denna strid på Europatipsets analys tidigare och det som jag där och då tog upp var hur märkligt förra mötet mellan lagen blev. 0-0 nere på sydkusten i ligan speglar inte utfallen generellt mellan dessa herrskap över tid. Faktum är att sedan 2021 har över fyra påsar per match i snitt producerats när Wolves och Brighton lirat boll och därför är jag tidigt inne på att vi kommer få se en böljande batalj även denna gång.

Brighton har gjort många bra saker i FA-cupen så långt i år. Stoke var inte i närheten av att orka möta upp De Zerbis Måsar senast och 4-2-segern på bet365 Stadium var inte mycket att snacka om. Därefter fick Sheffield United skumpa blåvit bananbåt på Bramall Lane. 5-2-triumfen i stålstaden har följts upp med fem matcher i ligan där alla utom en passerat 2,5-linan.

Wolverhampton å sin sida har inte Cunha i spel här men i övrigt är det flera riktigt häftiga pjäser som kan mönstras på. Hwang, Lemina, Neto med flera ska alla kunna spela och då luktar det minst en balja i framkant för detta Wolves. Ett lag som varit riktigt roligt att se på i år. Över 2,5-linan blir ett perfekt komplement till övriga två matcher denna kväll.


Trippeln

IBF Falun - Pixbo Wallenstam: Hemmaseger @ 1,58
Tingsryd - Brynäs: Tingsryd +0,5 @ 2,32
Wolverhampton - Brighton: Över 2,5 mål @ 1,64

Totalt odds: 6,06


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip