Helgens sista trippel satt som en smäck. Nästan sju gånger flisen in och samtliga tre spel slog closing. Jag rekade bland annat ut Örebro rak borta mot Gefle till 2,02. Ett spel som stängde fint runt 1,70. Nya tag och vi siktar in oss på lite blandad kompott. Ett fotbollsstopp i Manchester och ett i London finns på menyn men vi inleder med en häftig toppfight från Hockeyallsvenskan där AIK undervärderas något.

Björklöven - AIK: AIK Moneyline @ 2,19

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Winpos Arena
Tid: 19:00


Björklöven har inte rosat marknaden i år som alla vet. Kraven är skyhöga och stjärnorna många. Att Löven därför tog en tung 5-0-skalp mot Mora senast kom som ett viktigt brev på posten och flera riktigt fina insatser kunde synas på isen i Umeå där och då. Pooley pressade bland annat in ett hattrick och en av seriens kanske mest underskattade spelare i Gustav Possler fick med sig tre assist mot masarna.

Med allt detta sagt är jag ändå inne på att Stråhles gäng kan få det tufft mot ett AIK som gått som tåget säsongen lång. Gnaget har stabiliserat sin målvaktssida inför i år och har även fått flera riktigt vassa nyförvärv framåt på plats. Maione har sedan comebacken från skada lirat fyra matcher och över dessa strider lirat fram till fyra mål. Nick Hutchison gjorde dessutom sin första match för de svartklädda sedan intåget från Västerås mot just VIK senast och fick även med sig en passningspoäng.

AIK:s bortaspel är stabilt, bara Brynäs har tagit fler poäng, och nu får dessutom stockholmarna chansen att sätta stopp för den ytterst blygsamma trend som finns att skåda mellan klubbarna i år. Jag gillar Moneyline-linan till nästan 2,20. Ett odds jag tycker befinner sig en aningen för högt och därmed klickas.


Manchester City - FC Köpenhamn: Över 9,5 hörnor @ 1,78

Tävling: Champions League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 21:00


Det är dags för retur mellan City och FCK och alla som såg den första fajten mellan klubbarna på Parken är säkerligen medvetna om hur match 2 också kommer att spelas. The Cityzens äger 80 procent boll, använder hela laget runt sin uppbyggnad och därefter går det mesta av det bästa via fötterna på De Bruyne. Guardiola skulle möjligen kunna få feeling och låta sin belgiske trollkonstnär få vila här efter att ha matchats en aning tungt men jag tror faktiskt inte så blir fallet.

Tittar vi återigen till matchen från Danmark så fick vi se ett lågt spelande FCK och givetvis kommer danskarna även denna gång behöva ställa upp med tio man på egen planhalva och förlita sig på en eller annan kontring eller för den delen någon fast situation. “Bara” åtta hörnor producerades på Parken senast men så lågt tror jag inte att vi hamnar denna gång.

Värdarna är ett konstant välproducerande hörnlag. Mot Man United i helgen så vann de himmelsblå hörnorna med 15-2! Siffrorna i ligan är dessförinnan 8-3, 10-1 och 12-1. Detta mot klubbar som Bournemouth, Brentford och Chelsea. Spelbolagen har valt att tona ner linan något och lägger den till 9,5 med ett odds strax söder om 1,80. Detta måste anses som bra. Även FCK kan säkerligen sticka upp med ett eller annat anfall och tvinga fram en spark nedifrån flaggan. Jag gillar spelet skarpt och bakar således in det till kvällens trio av matcher.

QPR - WBA: QPR +0,5 @ 1,58

Tävling: The Championship
Plats: Loftus Road
Tid: 21:00


Vi kliver i mål från London där ett pånyttfött QPR ska försöka fortsätta pressa in viktiga poäng i sin kamp längre ner i botten av tabellen. Queens Park Rangers nya resa började med att Cifuentes hoppade in på tränarbänken. Något annat är svårt att säga. De blåvita från huvudstaden har etablerat sig som ett topp 9-lag sett till de 20 senaste omgångarna. Inför hemmamatchen mot WBA så finns dessutom tre raka segrar i bagaget där gubbar som Chair, Dykes, Willock med flera gör bättre och bättre saker hela tiden. Att besegra Leicester, visserligen i sämre form, borta är ett statement.

Nu väntar West Brom hemma på Loftus Road och jag tror återigen att det ligger poäng i potten för QPR. Gästerna är som alltid extremt svårspelade på hemmaplan, men något enklare att tas med borta. Conor Townsend gick av med en skada senast och är ett osäkert kort nu. I övrigt pekar allting på att gubbar som Thomas-Asante, Matt Phillips, Daryl Dike, Martin Kelly och Jayson Molumby inte finns brukbara. Det är ett par tunga tapp ska sägas.

Med fin form inför matchen och fortsatt allt att spela för i botten gillar jag hemmalagets 0,5-lina och klipper till.

Trippeln

Björklöven - AIK: AIK Moneyline @ 2,19
Manchester City - FC Köpenhamn: Över 9,5 hörnor @ 1,78
QPR - WBA: QPR +0,5 @ 1,58

Totalt odds: 6,05


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip