Ödeskvalet ifrån SHL drar under fredagen igång och frågan är givetvis om huruvida HV71 pallar trycket eller inte. Att Tjurarna från Jönköping är favoriter råder det inga tvivel om och i första fajten sticker dessutom ettan på Svenska Spel ut. Ett lir från Spanien samt en häftig Serie A-strid får också åka med då vi bygger ännu en rolig trippel-bong.

HV71 - Oskarshamn: Hemmaseger @ 1,80

Tävling: SHL, Playout
Plats: Husqvarna Garden
Tid: 19:30


Ångestmoln huserar över det småländska landskapet på flera håll och kanter. Västerviks öde i Hockeyallsvenskan avgörs i en bäst av 7-serie med Östersund just nu och i SHL ska antingen HV71 eller Oskarshamn få packa väskan och bege sig ner till den svenska andradivisionen.

När kvalet nu drar igång så är det ändå en del muntra tongångar i HV-lägret. Hemmalaget har saknat drösvis med spelare på slutet men torsdagens träning innebar att flera kända ansikten fanns på isen. Framförallt är André Petersson vad allt verkar tillbaka i spel och det är såklart en viktig injektion för detta hemmalag i alla spelformer. Powerplay-spelet med André på isen är ett bättre PP än utan den skicklige liraren. Så mycket kan vi ändå konstatera.

Jag är tämligen säker på att HV kommer få problem i Be-Ge Hockey Center men på egen is finns ändå en styrka hos Tjurarna vilket laget också visat under mer eller mindre hela säsongen. Vi ska heller inte förbise att den senaste matchen mellan klubbarna på denna plats slutade 10-1 till Lindboms mannar. Raka ettan betalar hos Svenska Spel 1,80 i skrivande stund vilket är marknadshögst. Ett väldigt bra spel helt enkelt.


Empoli - Bologna: Bortaseger @ 2,14

Tävling: Serie A
Plats: Carlo Castellani
Tid: 20:45


Det är svårt att inte ha en fäbless för Bologna i år. Klubben från Emilia-Romagna har gjort extremt många bra saker och hade mer än en handfull segrar i svit då Inter klippte till och vann på Renato Dall’Ara häromsistens. 0-1-förlusten var ändå en välbyggd insats från Mottas mannar och underliggande siffror ser också ganska bra ut. Jag tror att gästerna är ett lag som kommer att bråka om Champions League-platser hela vägen in i kaklet.

Borta mot Empoli kan jag inte riktigt se hur Bologna ska kunna falla igenom. Värdklubbens säsong i stort har varit tveksam även om jag tycker insatserna i båda förlustmatcherna mot Cagliari (0-1) och Milan (0-1) var okej. Att hemmalaget där och då ändå förlorar är ingen bra egenskap. Framförallt inte mot förstnämnda öbor som varit brutalt risiga på främmande gräs och nu tog sig till Carlo Castellani för att nolla Empoli.

Jag såg första fajten mellan dessa herrskap i år. Då skickade Orsolini in ett hattrick för Bologna och laget vann med klara 3-0. Lika tunga siffror tror jag inte det blir nu men tvåan till över 2,10 i odds känns på det hela taget en aning högt. Jag går därför hårt på tvåan på trippeln.


Real Sociedad - Cádiz: Cádiz +1,5 @ 1,55

Tävling: La Liga
Plats: Estadio Anoeta
Tid: 21:00


Min sista take inför fredagens afton blir ett stilla besök på fina Anoeta. Real Sociedad har sannerligen inte matchats sparsamt på slutet. La Real har bland annat lirat Champions League-matcher mot PSG över två knockout-möten och därtill är det både ligafokus och Copa del Rey-spel som varit på tapeten den senaste tiden. Min känsla är att baskerna var och är en aning tröttkörda vilket också speglat sig i resultaten.

Cádiz befinner sig på en helt annan plats i ligatabellen. Gästerna slåss för livet längre ner i botten men har på det hela taget lyft sin verksamhet på slutet. Juanmi matade på med två mål då besökarna överraskande vann med 2-0 mot Atlético i lördags. En period av poäng i tre raka fajter ger Pellegrinos mannar lite bättre möjligheter att i slutändan hålla sig på rätt sida nedflyttning. Även om bortamatcher mot Real Sociedad sällan är enkelt tycker jag ändå att spelbolagen valt att sänka arrangörerna en aning lågt. Något som öppnar upp högerdörren på glänt. Pluslinan (1,5) är väl tilltagen och ett riktigt bra spel till välpolerat odds.


Trippeln

HV71 - Oskarshamn: Hemmaseger @ 1,80
Empoli - Bologna: Bortaseger @ 2,14
Real Sociedad - Cádiz: Cádiz +1,5 @ 1,55


Totalt odds: 5,99

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip