Det är lördag med slutspel från både hockeyns härliga värld likväl som innebandys häftiga knockout-fas. Tre fina matcher står högt på min helgagenda och dessa ska vi också analysera då en liten TV-peng ska placeras. Trippeln tar oss från Karlstad vidare till Mullsjö och sist men inte minst Mora. Nu kör vi!

Färjestad - Rögle: Hemmaseger @ 1,75

Tävling: SHL - Slutspel
Plats: Löfbergs Arena
Tid: 15:15


Jag hade en tidig tanke om att Rögle skulle orka stå emot en tung Färjestad-forcering i match 1. Riktigt så blev det väl inte. Mitt +0,5-spel i Löfbergs Arena under torsdagen var som bekant placerat med den första perioden i åtanke vilket i slutändan skulle visa sig varit bättre att placera på hela matchen istället. Bandyklubben från Ängelholm vann med galna 6-2 efter en smått magisk andra period men torskade första med 0-1. Jag tyckte skåningarna var rappare, hetare och fick dessutom brutal utdelning då Lindbom i FBK-kassen inte riktigt kunde komma upp i nivå.

Två dagar senare är det nu dags igen. Har Mitell fått bukt med de delar i spelet som inte funkade senast är frågan och kommer Lagacé stå från start? Hur än FBK väljer att göra här är jag tämligen säker på att Karlstad-klubben inte kommer att skrinna ut med en liknande prestation. Ett annat fokus finns och att FBK tappar två raka i hemmahallen innan avresa mot Catena Arena finns inte. Jag tänker inte ta ifrån Rögle ett smack från match 1 och insatsen i stort är mäkta imponerande men Hanssons pågar får en betydligt tuffare utmaning nu mot ett irriterat hemmalag.

Raka ettan till 1,70 - 1,80 känns på det stora hela kanon och därför ett bra spel att klicka när vi bygger trippel.

Mullsjö - IBF Falun: Över 10,5 mål @ 1,75

Tävling: SSL - Slutspel
Plats: Nyhemshallen
Tid: 16:00


Det blev ingen lyckad match för Mullsjö då klubben gästade Falun för den första kvartsfinalen i bäst av 7. Masarna gick ifrån till en 11-2-seger i Kopparstaden och satte sig därmed i fint förarsäte inför fortsättningen. Rasmus Enström var bra och Galante var också tillbaka efter sin korta skadeperiod. Det var dock inte dessa rutinerade stjärnor som glänste allra mest i gästernas skrytbygge. Johan Samuelsson bildade en enhet tillsammans med Emil Ruud och Malte Lundmark som var fenomenal. Linan låg bakom sju av elva mål och spelade därtill också ett fint och uppoffrande försvarsspel.

Nu är det Nyhemshallen i Mullsjö som gäller för den andra kvartsfinalen. Frågan är såklart hur ska värdarna orka stå emot masarnas superoffensiv. Det tror jag faktiskt inte att hemmalaget löser, men även Mullsjö besitter fina offensiva vapen. Pelle Tarenius är en herre av yttersta världsklass framåt och Sankell en annan gubbe som inte heller går av för hackor. Överlag har jag gillat värdklubbens anfallsspel hela säsongen och snittet på nästan 6,5 baljor per hemmamatch är bra.

Tittar vi historiskt mellan dessa herrskap så finner vi åtta av lagens tio senaste matcher i alla tävlingar att passera 10,5-linan. Svenska Spel är tidigt ute med att ge oss odds från denna serie och jag vill därför passa på att nypa denna. Ett intressant spel helt enkelt.

Mora - AIK: Båda lagen gör minst 2 mål @ 1,80

Tävling: Hockeyallsvenskan - Slutspel
Plats: Smidjegrav Arena
Tid: 18:30

Efter en avstickare med plastboll och klubba är vi åter tillbaka i hockeyns värld. Mora tar emot AIK i den fjärde kvartsfinalen mellan klubbarna hemma i Smidjegrav. Masarna gjorde ingen supporter för de rödklädda besviken i tredje fajten i veckan då 4-1-segern var hur stabil som helst. Hermanssons mannar vann helt rättvist där andra perioden kan vara något av det bästa jag sett från dalaklubben i år.

Bibeau har varit en matchvinnande målvakt två gånger om på Hovets is men fick kapitulera senast och byttes dessutom ut efter Yetmans 3-1-påse. Givetvis är den skicklige burväktaren åter nu och jag tror också att AIK kommer att svara ganska väl på missödet som senast skedde. Det här blir jämnare hela vägen in i mål och även fast samtliga matcher så långt gått till 4-1-segrar för endera lag så tror jag nu, precis som i torsdags, att båda klubbarna petar in minst två baljor. Sett till underliggande siffror borde detta redan skett och när spelbolagen verkar ligga kvar runt 1,80 på denna typ av spel är det i min bok bara att klippa till.

Trippeln

Färjestad - Rögle: Hemmaseger @ 1,75
Mullsjö - IBF Falun: Över 10,5 mål @ 1,75
Mora - AIK: Båda lagen gör minst 2 mål @ 1,80

Totalt odds: 5,52

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip