Det är avgörande tider i Småland. HV71 eller Oskarshamn kommer att bli degraderade och få spela hockey i den svenska andradivisionen till hösten då vi blickar mot en rafflande Game 7 under långfredagen i playout-serien mellan lagen. Innan vi tar oss till Jönköping testar vi lyckan i Cardiff och London med två fräscha underspel.


Cardiff - Sunderland: Under 2,5 mål @ 1,64

Tävling: The Championship
Plats: Cardiff City Stadium
Tid: 16:00


Det är äntligen dags att dra igång ligafotbollen i England igen efter ett långt och jobbigt landslagsuppehåll. I Cardiff ska ett ganska välmående hemmalag fajtas om poäng mot Sunderland. Innan vi pausade spelet så hade faktiskt walesarna inte mindre än fyra vinster på fem försök och hoppade därmed förbi sina motståndare för dagen i tabellen.

Gästerna befinner sig i ett mindre fritt fall och tog garanterat emot uppehållet med öppna armar. Sunderlands spel under våren har inte varit bra och framförallt är det en uppsjö av skador som stör. Att Clarke inte kan lira är ett offensivt aber. Även Patrick Roberts frånvaro är inte till godo.

Jag har alltid sett The Black Cats som ett pålitligt offensivt lag med flera spelare framåt för att göra skillnad. Just nu känns besökarna extremt begränsade i framkant. Vilket också kan läsas ut i sju raka utan seger och bara fyra ynka mål på dessa matcher. Inte heller Cardiff sticker ut speciellt mycket offensivt och snittar i år bara strax över en påse per match. Jag tror att detta blir en ganska återhållsam historia där gästerna mer än gärna reser hem med det 0-0-resultat som finns inristat från start. Underspelet är klickat och klart.

QPR - Birmingham: Under 2,5 mål @ 1,76

Tävling: The Championship
Plats: Loftus Road
Tid: 16:00

Vi fortsätter på samma tema. Inte heller matchen på Loftus Road kommer kliva iväg till några galna målmässiga höjder även om jag sätter en del tro till hemmalaget. QPR har som alla vet blivit allt bättre efter vägen. Hårfagre Ainsworth må vara en häftig tränare med en del spännande idéer men något lyft fick aldrig The Hoops under hans vingar. Bättre har det blivit med den forne Bajen-tränaren Cifuentes. Värdklubben defensiv är mer pålitlig och med “bara” ett mål i brakan i snitt per match under en period om 20 fajter så har London-klubben lyckats fixa poäng i 13 av 20 strider och spelar sig allt närmare nytt kontrakt.

Birmingham har på slutet lagt alla påskägg i sin defensiva korg. Något som mynnat ut i 1-1 borta mot Hull för att därefter sluta i tre raka 0-1-matcher mot i tur och ordning Millwall, Boro och Watford. Jag tror inte heller nu att Blånäsorna kommer lämna sin plan om att täta igen bakåt för att därefter hoppas på att en eller annan balja kan trilla in framåt. Lyckas det är såklart frågan.

Blickar vi bakåt i tiden så har fem av sju matcher mellan dessa gäng slutat med två mål eller färre sedan oktober 2020. Inget tyder på att detta ändras nu. Kan vi få spela underspelet till nästan 1,80 i odds är det utmärkt trippel-virke.


HV71 - Oskarshamn: Hemmaseger @ 1,95

Tävling: SHL - Playout
Plats: Husqvarna Garden
Tid: 18:30


Vi tar oss bort från fotbollen och kastar oss över till den brännheta och ångestladdade playout-finalen. 3-3 i matcher innebär att allting ställs på sin spets under fredagen. Husqvarna Garden är utsåld till sista plats och för oss som inte besitter sympatier för någon av sidorna blir detta gastkramande möte en riktig höjdare.

Sett till hur matcherna mellan klubbarna så långt sett ut måste jag ändå ta rygg på spelbolagen när det kommer till favoritskap i denna Game 7! I skrivande stund målas HV upp som vinnare med 51-52 procents sannolikhet att nypa en skalp här över 60 minuter. Ett odds på 1,95 är just nu toppklass sett till samtliga svenska aktörer. Oskarshamn har gjort det bra genom hela serien och spelat ett mer kontrollerat och enklare passningsspel. Lodin är otroligt bra dessutom och pangar in mål i parti och minut. Att Karlkvist ändå saknas är inte bra såklart och även med Langhamer out får Rydén dra ett otroligt stort lass som nyinkommen spade från Hockeyallsvenskan.

Får HV in en tidig puck under fredagen så tror jag att det bara kommer att rulla på. Ett scenario som inte är otroligt och även om Oket kämpat tappert är ettan till tidigare nämnda odds för bra för att inte spelas ut.


Trippeln

Cardiff - Sunderland: Under 2,5 mål @ 1,64
QPR - Birmingham: Under 2,5 mål @ 1,76
HV71 - Oskarshamn: Hemmaseger @ 1,95

Totalt odds: 5,68


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip