Två av tre inslag har suttit på tre av mina fyra senaste tripplar. Lite trött motstuds således men skam den som ger sig. Vi fortsätter att tugga i oss en hel del svensk fotboll under lördagen men givetvis måste även finalen från SHL få vara med på ett hörn. Lite roliga idéer hittas i kombination nedan. Nu kör vi.


Sandviken - Öster: Bortaseger @ 1,84

Tävling: Superettan
Plats: Jernvallen
Tid: 13:00


Öster har inte gjort någon besviken under öppningen av säsongen. Jag tycker att Växjö-klubben spelar den typ av fotboll som vi kunde förvänta oss inför ligastarten och sett till matcherna som hittills varit är det inget snack om att sju poäng är rättvist. Efter 1-1 mot Degerfors i premiären så är 2-1-insatsen mot Varberg borta stabil och 2-0 hemma mot Örebro senast var en ohotad skalp. Framförallt gillade jag hur smålänningarna tickade boll i första halvleken där ÖSK hade ytterst svårt att komma till något kreativt alls framåt.

Blickar vi mot det lag som nye Foyston har till sitt förfogande så har jag svårt att se ens Degerfors riktigt orka mäta sig. Rodic, Seger, Kusu, Bergmark-Wiberg och Aliev är S1-klass så det räcker och blir över. Nu ska ÖIF ta sig till Jernvallen för att testa lyckan mot ett nytt och fräscht Superettan-motstånd. Sandviken har precis som Öster lyckats slå Örebro i år men mer än så har det inte blivit för gästrike-klubben. Två resor till Skåne har inneburit noll pinnar och totalt 0-5 i målskillnad mot Landskrona och Trelleborg. Inte mycket att snacka om och visst trivs SIF bättre på plast än tyngre gräsplaner. Här tror jag däremot inte att arrangörsklubben har vad som krävs. Skillnaden mellan lagen ska vara tämligen stor och när vi får lira den raka tvåan till 1,80-1,85 är i alla fall inte jag sen med att trycka av. Ett bra inslag till trippeln helt enkelt.


Östersund - Örgryte: Örgryte +0,5 @ 1,89

Tävling: Superettan
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 15:00

Efter två år i följd med negativt kval så skulle Örgryte satsa nytt och fräscht i år. Någon tidig lycka på säsongen har det inte blivit men jag tror ändå inte att öisarna behöver oroa sig alltför mycket. Mot Brage senast så lirade göteborgarna en frejdig och välsmord fotboll där bara skärpan framför mål gick att ifrågasätta. Något annat som där och då visserligen också saknades var Tobias Sana. Det meriterade nyförvärvet klev av redan på värmningen och fanns inte spelbar. Under matchen gick också Bärkroth av med någon form av känning. Oklar status råder således kring båda dessa herrar nu men jag tyckte att ÖIS spelade bra boll även utan duon.

Göteborgarna är på besök i Östersund under helgen och jag har en liten feeling för att saker och ting i någon mån kan lossna för besökarna i Jämtland. Andreas Holmberg har fått ytterligare en vecka till att jobba med sitt lag och polera saker som inte riktigt fanns där mot masarna senast. Östersund å sin sida har inte riktigt fått den start som vi kanske skulle kunnat förvänta oss. ÖFK är nollade både mot Sundsvall och Varberg borta och hemma löste värdarna en något krampaktig 1-0-seger. Favoritskapet är möjligen berättigat men när vi får pluslinan till nära 1,90 vill i alla fall jag sitta i Örgryte-båten.


Skellefteå - Rögle: Skellefteå ML @ 1,71

Tävling: SHL - Slutspel
Plats: Skellefteå Kraft Arena
Tid: 15:15


Vi håller oss kvar på norrländsk mark men tar oss hela vägen upp till Skellefteå där den första SHL-finalen ska spelas. Rögle har till skillnad mot Skellefteå fått vila den senaste veckan. Ängelholmarna svepte som bekant Växjö i fyra raka och har vunnit tio (!) matcher i följd i årets slutspel. Det är såklart sensationellt och Bandyklubben från Skåne har i mina ögon goda chanser att bärga guldet i år.

Att gästerna däremot ska flyga norrut och lösa en seger, i den första matchen, mot ett SAIK som är inne i matchtempot och dessutom kommer från ett segerrus efter match 7-triumfen mot Frölunda tror jag inte på. De gulsvarta har alla möjligheter i världen att skörda en seger och bryta skåningarnas enorma slutspelsvit. Jag tyckte också att Ohlssons mannar såg riktigt påkopplade ut mot VF senast och även om vi alla vet klassen på RBK:s PP-spel så är det inget mot hur bra värdarna är i sitt special teams. Det finns hot från alla håll och kanter och ska Rögle ha en chans nu så gäller det att laget håller sig borta från botbänken. Svenska Spel är tidigt generösa med Moneyline-oddset på Skellefteå där allt över 1,70 får anses som väl godkänt. Ett stabilt inslag vi därför kan skicka in på trippeln.Trippeln

Sandviken - Öster: Bortaseger @ 1,84
Östersund - Örgryte: Örgryte +0,5 @ 1,89
Skellefteå - Rögle: Skellefteå ML @ 1,71

Totalt odds: 5,97


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip