Det är en riktigt härlig helg framför oss. Hockey-VM har precis tuggat igång och dessutom är det drösvis med fin svensk fotboll på menyn. Jag blickar först och främst mot västkust-mötet från Varberg och Superettan-kampen mellan BoIS - Örgryte och därefter mot dubbla matcher nere i Tjeckien. Nu brassar vi!

Varberg - Örgryte: Under 2,5 mål @ 1,85

Tävling: Superettan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 15:00

Det kan ta tid att etablera idéer och bygga förtroende. Frågan är dock hur länge supportrarna till både Varberg och Örgryte orkar vänta på att lagens respektive ledare vid sidan av planen börjar leverera. Efter sex omgångar är detta ett renodlat jumbomöte i Superettan och inför säsongen kanske man inte riktigt hade sett de komma.

ÖIS har fortsatt inte lyckats vinna någon match i år och även om jag tyckt laget spelat ganska bra på sistone så var ändå 0-1-mötet med Helsingborg ett steg bakåt. 90 minuter på Gamla Ullevi utan ett enda skott på mål är givetvis inte godkänt och både Sana likväl som Bärkroth saknades fortsatt. För Varbergs del är Linderoths process viktig och tidigare Skövde-gubbar ska acklimatisera sig. Bjerkebo och Vidjeskog har varit okej men nu klev sistnämnda herre av senast efter 48 minuter och ersättare Tranberg synade snabbt rött därefter. Inget av lagen känns offensivt stabila just nu och självförtroendet saknas. Underspelet är ett dunderlir i min bok och klickas snabbt.


Polen - Lettland: Polen +2,5 @ 1,90

Tävling: Hockey-VM
Plats: Ostravar aréna
Tid: 16:20


Är det någon gång i tävlingen som en tung underdog ska få kunna fira vissa triumfer så brukar det vara tidigt in på mästerskapet. Jag ska vara ärlig och säga att mitt intresse för polsk ishockey är ganska begränsat men fragment av nationens matcher har jag ändå skådat under våren och både Katowice och Kraków har funnits med i CHL-spelet i nutid vilket jag följt på betydligt närmare håll.

14 spelare i Polens trupp tillhör i år klubbarna GKS Tychy och JKH GKS Jastrzebie. Två herrskap som tog sig till match om 3:e pris i ligaspelet i år men som har ett välpolerat kollektiv. Polackerna tror jag kanske inte vinner mot Lettland nu men att balterna ska köra över de rödvita tror jag inte på. Letterna har ett ganska mediokert lag med sig till Tjeckien där Indrasis och Abols blir roliga att följa men i övrigt är det faktiskt ganska slätstruket.

Pluslinan är nu uppe på 2,5 och den testar vi tidigt.


Österrike - Danmark: Bortaseger @ 1,86

Tävling: Hockey-VM
Plats: 02 Arena
Tid: 16:20


Sista inslaget för dagen hämtas från Prag då Danmark och Österrike kliver i klinch. Gaths gäng har en “försäsong” som varit sisådär men jag tror att danskarna repar mod och att kollektivet sakta men säkert kommer ihop när det nu är dags för allvar.

Österrike å sin sida har varit tveksamma under de tester som laget tagit sig för. Tyskland fick stå åt sidan i en 2-1-seger efter straffar men därutöver är det idel förluster på kontot. Österrike var på vippen att åka ur A-VM i fjol och risken finns att det blir respass i år. I en tvekamp med Storbritannien ligger möjligen alpmännen i litet förarsäte nu men det är marginellt och över 60 minuter i en VM-premiär mot ett bättre Danmark blir det torsk.

Jag lirar tvåan gladeligen till nästan 1,90.


Trippeln

Varberg - Örgryte: Under 2,5 mål @ 1,85
Polen - Lettland: Polen +2,5 @ 1,90
Österrike - Danmark: Bortaseger @ 1,86

Totalt odds: 6,54

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip