Vi var ett mål ifrån att sätta onsdagens trippel. Överspelen satt fint både i Borås och Manchester men Brighton - Chelsea lyckades aldrig kliva över 3,5-höjden och vi fick nöja oss med två gröna bockar. Nya möjligheter nu och vi blickar denna fredag mot både hockey-VM och lite trevlig svensk fotboll. Dubbla minuslinor samt ett överspel på Hisingen ramar in kvällen. Nu kör vi!


Storbritannien - Danmark: Danmark -2,5 @ 1,87

Tävling: Hockey-VM
Plats: 02 Arena
Tid: 16:20


Storbritanniens premiär i VM mot Kanada var välansad. 2-4 mot Lönnlöven är inte siffror som britterna behöver skämmas över. Truppen är som bekant ganska svag där få lysande stjärnor hittas. Möjligen kan vi skriva upp Bowns i målet men slipsen fick stå åt sidan senast då istället Whistle fick chansen. Kirk har fina handleder och kan göra lite offensiva konster och i defensiven är O’Connor en helt okej back som också testat på lyckan i Sverige då 35-åringen fick ett tiotal matcher med Leksand i Hockeyallsvenskan 2018.

Efter 0-8 mot Finland och 0-3 mot Schweiz så är det mål- och poängjakt som gäller. Danmark är dock ett alldeles för bra lag för att britterna ska orka få med sig någon form av resultat härifrån. Det är således inte denna kamp som nationen ska vinna utan Norge och Österrike ska anses som de stora motståndarna i kampen om att undvika den åttonde och sista platsen i grupp A. Gaths gäng visade å sin sida moral och ett bitvis väldigt fint spel då Tjeckien pressades in i sista perioden under onsdagen. Senaste träningslandskampen mellan dessa gäng slutade 8-0 till Danmark och i VM 2019 vann de rödvita med 9-0 (3-2 slutade mötet 2021). Att det finns risk att detta också skjuter iväg till riktigt höga höjder är överhängande och jag tycker att -2,5-linan är för låg. Med andra ord, klipp till.


Utsikten - Öster: Över 2,5 mål @ 1,81

Tävling: Superettan
Plats: Bravida Arena
Tid: 19:00


Vi bryter av hockeyn med en toppmatch från Superettan. Utsikten fortsätter göra bra saker på den näst högsta svenska scenen. Kikens facit så långt är poäng i sex av sju matcher och bara serieledarna från Landskrona har hittills lyckats slå göteborgarna.

Öster är på Hisingen för att utmana denna gång. Ett Växjö-gäng med en klar målsättning i år. Topp 2 gäller och förutsättningarna är såklart väldigt goda. Truppen ser kanonfin ut där både ungdomlig entusiasm likväl som mer rutinerade rävar hittas. Firma Rodic - Bergmark-Wiberg låg bakom massor av offensivt godis senast då Oddevold bekvämt kunde skjutas i sank på Visma Arenas gräs. Tre mål skickade smålänningarna in då och vid senaste resan, borta mot Örgryte, blev det 2-2 på Gamla Ullevi efter en mäktig forcering.

Jag ställer in mig på en chansrik och rolig match där flera mål kommer att trilla in. Överlinan är därför ett tidigt måste när vi bygger fredagstrippel.


Polen - USA: USA -5,5 @ 2,15

Tävling: Hockey-VM
Plats: Ostravar aréna
Tid: 20:20


Vi vänder tillbaka blickarna mot Tjeckien och VM:s grupp B. USA har efter ett par mindre välansade insatser satt sig i en småtrist sits. Jänkarna kommer hur vi än vrider och vänder på det nypa en topp 4-plats i gruppen och spela slutspel men spelet bländar inte. Nu får ändå amerikanerna chansen att bygga lite självförtroende och mata på med en hel del mål framåt.

Polen står nämligen för motståndet och även om jag gillat polackernas uppoffrande spel och även hur man agerade mot Sverige tidigare i turneringen så har laget mattats något och varken insatsen mot Frankrike eller Slovakien var speciellt bra. Viktigt också att poängtera upplägget på turneringen där sista platsen innebär spel i B-VM till kommande år och således är matchen för polackerna mot Kazakstan livlinan och mötet som mer eller mindre enbart prioriteras från och med nu. Jag tror att siffrorna kommer att sticka iväg och -5,5-linan bestiger USA fler gånger än vid 46 procent av alla tillfällen.


Trippeln

Storbritannien - Danmark: Danmark -2,5 @ 1,87
Utsikten - Öster: Över 2,5 mål @ 1,81
Polen - USA: USA -5,5 @ 2,15

Totalt odds: 7,28

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip