Hockey-VM rullar på med matcher varje dag just nu och hittills har mästerskapet inte gjort någon besviken. Tre Kronor har pressats upp till en tung utmanare om guldet och hittills visar Sam Hallams mannar finfina tendenser. Mot Lettland finns seger i siktet. Kanada slåss mot Finland under lördagen och en seger i lönnlövens sikte finns inom räckhåll. I Uddevalla liras en match från övre halvan av Superettan som vi också ska ta en kik på. TV-pengen är som alltid placerad, nu kör vi!

Lettland - Sverige: Sverige - först till fem mål @ 2,23

Tävling: Hockey-VM
Plats: Ostravar aréna
Tid: 12:20

Fyra raka vinster och 19 mål framåt är ett finfint facit för Sverige. Truppen har kommit ihop på ett väldigt fint sätt och spelar en framgångsrik hockey. Det ska såklart också de gulblåa göra med tanke på det lag som man kan ställa upp med.

Inför matcherna som spelas under fredagen så är det bara USA som skickat iväg fler skott på mål jämfört med Sverige (166) och effektiviteten är klart godkänd med strax över elva procent. Jag vet att flera experter klagat på att powerplay-liret varit en aning nonchalant men samtidigt är 21,4 procent i spelformen bra. Tre Kronor har heller inte släppt in ett enda mål i boxplay.

Nu ställs Sverige mot Lettland under lördagen och här finns det faktiskt ingen större anledning för de blågula att hålla igen på krutet. Söndagen är spelledig och därefter väntar ett svagt Frankrike under måndagen. Lettland är ojämna och har faktiskt haft en del flyt i och med segrarna mot Norge, Frankrike och Kazakstan. Att balterna därefter fick smaka 1-8-torsk mot Tyskland kom en aning retroaktivt. Jag tror att Tre Kronor går för fullt nu och matar in minst fem mål i denna fajt. FT5-spelet betalar över 2,20 i skrivande stund och är ett utmärkt och roligt spel att backa in i dagens trippel.


Oddevold - Brage: Under 2,5 mål @ 1,72

Tävling: Superettan
Plats: Rimnersvallen
Tid: 15:00

Det är i Uddevalla vi befinner oss härnäst. Brage har öppnat på ungefär det sätt som jag förväntat mig. Borlänge-klubben finns med i toppen där endast Örebro lyckats slå masarna. Närmast kommer dalaklubben från en stabil 2-1-seger mot Östersund där de grönvita, trots en kort tids belägring från jämtarna i slutet, gjorde det väldigt bra.

Inför resan till Trestad och Rimnersvallen finns lite blandade frågetecken runt IKB. Framåt är numera Borlänge-klubben en gubbe bort sedan Nyarko fått lämna. Klubben kallades någon form av incident för ett “personalärende” som i slutändan inte gick att reda ut. Även Cesar Weilid är vad allt verkar out här (skadad) vilket försämrar Brage något.

Oddevold gasade sig igenom hela Division 1-serien i fjol och verkar inte speciellt intresserade av att slå av på takten. Det är dock sällan speciellt offensivt gnistrande runt hemmalaget som gjort ett mål de tre senaste matcherna. Med ett strukturerat dalagäng på andra sidan samtidigt som värdarna säkerligen vill försöka föra matchen tror jag på ett litet ställningskrig. 0-0, 1-1 känns som rimliga utfall. Under 2,5 mål är således bra.

Kanada - Finland: Hemmaseger @ 1,93

Tävling: Hockey-VM
Plats: 02 Arena
Tid: 16:20


Vi tar oss tillbaka till Tjeckien och kastar oss in i lördagens hetaste hockeyfajt. Kanada har visat upp flera fina sidor under starten på mästerskapet och fyra matcher har så långt inneburit fyra vinster. När Bedard och gänget trumferade mot Norge nyligen så hade faktiskt Lönnlöven 21-0 i skott efter 40 minuter.

Finland å sin sida kommer närmast från en chockartad händelse. 2-0-ledningen mot Österrike gick helt upp i rök då Baumgartner med mindre än en sekund kvar pangade in 3-2-målet och därmed fick Lejonen smaka torsk mot alpmännen. “Det här är en av de värsta förlusterna i Lejonens VM-historia” basunerade en finländsk tidning ut. Frågan är såklart om de blåvita kan återhämta sig inom rimlig tid och om laget har ork att stå upp redan nu.

Jag är helt inne på att Kanada fortsätter sitt segertåg nu och med tanke på att Svenska Spel dessutom betalar marknadsbäst (1,93) i skrivande stund för den raka ettan är jag snabbt där med att skicka in ettan.


Trippeln

Lettland - Sverige: Sverige - först till fem mål @ 2,23
Oddevold - Brage: Under 2,5 mål @ 1,72
Kanada - Finland: Hemmaseger @ 1,93

Totalt odds: 7,40

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip