Tre Kronor ska spela semifinal i hockey-VM och givetvis ska vi göra ett snabbt nedslag i Tjeckien för att ta oss an denna spännande strid. Överlinan är i siktet. Dagens stora spel blir däremot ett väldigt fint FT2-mål-lir i matchen Kanada - Schweiz där oddset på urmakarna känns väl tilltaget. Som komplement spelar vi också en låg mållina i Blekinge.

Sverige - Tjeckien: Över 4,5 mål @ 1,86

Tävling: Hockey-VM
Plats: 02 Arena
Tid: 14:20

Det satt extremt långt inne. Eriksson Eks 2-1-mål i sudden var i slutändan rättvis då Larmis utomjordiska målvaktsspel inte kunde rädda Lejonen. Tre Kronor har därmed vunnit alla matcher i tävlingen så långt.

Nu väntar Tjeckien i semifinal. En värdnation som gjorde en otroligt välansad insats mot USA i sin kvartsfinal. Dostáls målvaktsspel var smått otroligt och Zachas 1-0-mål räckte i slutändan för avancemang. Med detta sagt är jag helt inne på att nervositeten är någorlunda släppt nu och en betydligt mer offensiv dust ligger framför oss. Tjeckien kommer, hur detta än går, spela en sista match om medaljer vilket var det stora målet. Ser vi till framförallt hur värdnationen agerat tidigare under mästerskapet så är det framförallt fronten och den frejdiga offensiven som stuckit ut. Så tror jag det blir även nu.

Efter 1-1 och 1-0 i respektive kvartsfinal så har spelbolagen skruvat ner det troliga utfallet när det kommer till mål. Överlinan är satt till 4,5 och betalar i skrivande stund nästan 1,90 i odds. Det ska vi såklart inte missa.


Mjällby - Djurgården: Över 1,5 mål @ 1,33

Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 17:30

Innan vi kastar oss tillbaka till Tjeckien så gör vi ett kort besök i Blekinge. Fotboll ska spelas på Strandvallen då Mjällby och Djurgården mäter svärd. Djurgården har sett strålande ut på slutet och grejat fem raka ligavinster och därtill är nollan bakåt intakt över samtliga dessa.

Någon ny nolla nu ställer jag mig ändå något frågande till. Mjällby har offensiva instrument för att dyrka upp DIF-försvaret och MAIF är så långt obesegrade på Strandvallen och har också målat i alla tävlingsmatcher som spelats här under våren.

Båda lagen har passerat 1,5-linan vid åtta av tio matcher så långt och givetvis är detta en höjd som ska lösas även denna gång. Spelet är i mångt och mycket en krydda till två tyngre hockeyspel.


Kanada - Schweiz: Först till två mål: Schweiz @ 2,58

Tävling: Hockey-VM
Plats: 02 Arena
Tid: 18:20

En riktigt het potatis väntar i Prag under lördagskvällen. Kanada gjorde jobbet mot Slovakien och vann med ganska klara 6-3 i kvarten. Framförallt var starten av stor betydelse då 2-0 på tavlan ramlat in efter bara drygt fyra minuter och nordamerikanerna kunde ganska bekvämt styra matchen dit de ville.

Med detta sagt är jag helt övertygad om att Schweiz blir något helt annat. Alpmännen var riktigt bra i gruppspelet och föll på det berömda snöret. En kostsam utvisning för Kevin Fiala var i mångt och mycket skillnaden mellan seger och förlust. Sett till hela turneringen som helhet så har Schweiz verkligen visat att nationen är på riktigt. Genom hela gruppspelet men även mot Tyskland i kvarten tyckte jag inte att det var något större snack.

Spelet som denna gång fångar mitt intresse är först till två mål. Svenska Spel är inne på att detta sker vid 3,8 av 10 tillfällen med schweizarna som “segrare”. Jag menar på att detta ska vara klart mycket mer viktat åt 50/50. Med andra ord är oddset tillräckligt bra för att vi ska kunna klicka och baka in på en utmärkt trippel.
Trippeln

Sverige - Tjeckien: Över 4,5 mål @ 1,86
Mjällby - Djurgården: Över 1,5 mål @ 1,33
Kanada - Schweiz: Först till två mål: Schweiz @ 2,58


Totalt odds: 6,38


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip