Kroatiens challenger tour väntar i veckan men dessförinnan är det en omgång av challenger series. Den spelas måndag-tisdag så dom är i skrivande stund en bit in i turneringen. Och det har varit en del spännande resultat redan.

Chtchetinine - Demeter

Deras kvoter hittills -
Chtche 0-2
Demeter 2-0
Dock har de haft två helt olika öppningar. Chtche har mött Horejsi och Blaszcyk, två av de bästa medan Demeter har mött de två sämsta i turneringen.

Chtche, defensivspecialisten som har enormt mycket underskruv i slagen. Men en offensiv attack som en div 2 spelare i Sverige. Han är nog rätt ovan att få en sån här dålig start, och här krävs nog en vinst för att slutspelet ska vara inom räckhåll.

Demeter känns som en riktig mellanmjölksspelare här. Visst han har fått en fin start här men det är just för att han mött de två sämsta. Han är en ungrare som spelar 90-talspingis från öststaterna. Dvs bra backhand och kör en del backhandservar och trygg i duellerna.

1.72 på Chtchetinine -1.5 set (vinst med 3-0 eller 3-1) spelar jag med 2.5/5units. Varför? Jo dels för att han är en bättre spelare. Men även för att Chtche spelar med kniven mot strupen här och en vinst krävs, och den ska helst vara med stora siffror. Så jag räknar med en taggad vitrysk gubbe! Och en sådan ska vinna tryggt här.

3-0?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip