Dags för lagtävlingen i OS och vi börjar med en dubbel från åttondelsfinalerna.

Match 1 (00:30) 13-8-2016

Den första kvartsfinalen i "dubbeln" spelas inatt 00.30 mellan England och Frankrike. Lagen möttes i lag-VM i våras då England sensationellt tog sig till semifinal då man besegrade just Frankrike i kvartsfinal.

Men nu är det annat spelsystem. Nu är det dubbel med i lagspelet vilket ska gynna Frankrike enormt. Lebesson/Flore är ett riktigt bra dubbelpar och dessutom är dom en vänsterhänt och en högerhänt vilket är det optimala i dubbel. England däremot har tre högerhänta och måste hoppas att deras etta i laget Paul Drinkhall eller Liam Pitchford tar båda sina singlar för att ha en chans. Jag tror Frankrikes etta Simon Gauzy tar sina matcher och dubbeln vinner Frankrike också. 3-0/3-1? Odds 1.50

Trolig uppställning Frankrike:
Simon Gauzy (17)
Emmanuel Lebesson (30)
Tristan Flore (66)

Trolig uppställning England:
Liam Pitchford (48)
Paul Drinkhall (58)
Sam Walker (131)

Match 2 (20:00) 13-8-2016

Den andra åttondelsfinalen som jag kollat ut lite extra är Tyskland mot Taiwan. Tyskland är andraseedade efter storfavoriterna Kina. Som ofta i lagtävlingar är det viktigt att ha en bra etta och framförallt för det sämre laget så måste nästan ettan ta sina singlar för att man ska vinna matchen. I det här fallet kommer det bli ett nyckelmöte mellan Dimitrij Ovtcharov och Chuang Chih-Yuan. En match där jag ser tysken som favorit.

Litet frågetecken på formen hos både Chuang och Timo Boll då dom förlorade överraskade mot nigerianen Aruna i singelspelet. Skönt då för Tyskland att Timo spelar en singel och sedan en dubbel där han som vänsterhänt är väldigt bra. Även Taiwan har en vänsterhänt spelare men han är sämre än alla tyskarna. Jag tror Tyskland tar en komfortabel seger med 3-1. Odds 1.42.

Trolig uppställning Tyskland:
Dimitrij Ovtcharov (5)
Timo Boll (13)
Bastian Steger (24)

Trolig uppställning Taiwan:
Chuang Chih-Yuan (7)
Chen Chien-An (30)
Chiang Hung-Chieh (75)

Världsranking inom parantes.

Jag väljer alltså att spela Frankrike+Tyskland till sammanlagda oddset 2.13 på Bwin .

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip