Fantastisk föregående UFC-helg. Huvudspelet med Glover Teixeira till 3.47 satt ganska smärtfritt och samma kan sägas om Khamzat-matchen till 1.943, även om man fick svettas lite när han valde att ödsla tid på annat i oktagonen. Mäktiga insatser hursom. Ozdemir stod också för en bra prestation men mötte lite för bra fighter. Utöver spelen så var hela galan storslagen i termer av kvalitet, intensitet och spänning.

I natt är det dags på nytt och det ser på förhand intressant ut matchmässigt men tycker oddssättarna är otrevligt rätt på det mesta. Jag har dock hittat värde i ett par matcher. Bäst tycker jag är Al Iaquinta som vinnare mot Bobby Green till 2.58 på Pinnacle .

Iaquinta har förvisso ingen respektingivande resultatrad, men analyserar man motståndet ser man snabbt att det varit betydligt svårare än för många andra. Att överhuvudtaget att ha tagit sig genom fem ronder med Khabib Nurmagomedov efter att ha klivit in med kort förberedelse vittnar dels om en sällsynt hårdhet och dels om en bra brottning.

Det handlar överhuvudtaget om en fighter som är solid överallt och sannolikt vill försökas brottas mot Green, vilket också lär vara framgångsreceptet. Förklaringen till oddsen är gissningsvis att det passerat en del tid sen senaste förlusten mot Hooker. Iaquinta är verksam inom andra yrkeskategorier än MMA så därför blir formen lite extra svårbedömd. Återigen, har man gått in mot Khabib utan ett regelrätt camp och klarat sig genom 25 minuter, ja då är man rätt ok att hålla grunden intakt.

Green har också i perioder sett bra ut, framför allt med en väldigt fin boxning. Vinsterna som tagits har dock varit mot beskedligt motstånd och utan att ha löst ett avslut. Vi får röra oss tillbaka till 2013 för att hitta segrar enligt den metoden och att han då ska knäppa ner godståget Iaquinta finns bara inte på kartan.

Jag tycker det varit rimligt med Iaquinta som svag favorit och att då kunna spela honom till 2.58 gör det till helgens bästa UFC-spel. Bara brottas och dominera, Al.

This is the stats tab
This is the post tip