Semifinal ikväll mellan Japan och Tyskland och jag väljer sida i form av "underdogen" Japan.

I vanliga fall så ser jag det här som en 50/50 match, men med dagsform inräknat så ser jag faktiskt Japan som knappa favoriter, vilket gör att 2,25 på Japan är ett drömodds!

Japan:
Mizutani (6)
Yoshimura (21)
Niwa (22)

Sumering av OS:

Japans bästa spelare, Mizutani gjorde en riktigt stark singelturnering. Han tog sig hela vägen till semifinal där han dessutom pressade kinesen Ma Long (2-4) som senare vann turneringen. Mizutani tog tillslut bronset efter att ha besegrat Samsonov i matchen om tredjepris.

Den andra japanen som spelade singelturneringen var Koki Niwa, han torskade mot kinesen Zhang Jike med 1-4 som senare tog silver. Väldigt väntat.

Tyskland:
Ovtcharov (5)
Boll (13)
Steger (24)

Semi-seedade Ovtcharov höll inte sin seedning i singelspelet. Han åkte ut redan i kvarten mot Samsonov vilket måste ha ansetts som en liten skräll.
På tal om skrällar. Den andra tysken som spelade singel var Timo Boll. Boll fick se sig besegrad av 40-rankade Aruna från Nigeria i åttondelsfinalen. Knappast något lyckat singelspel av tyskarna..

Vad talar då för Japan?

Dagsformen är snäppet vassare i Japan. Mizutani-Ovtcharov kommer att bli en nyckelmatch där just dagsform kommer att vara ett avgörande element. Dubbelmatchen brukar även vara otroligt viktig i såhär pass jämna lagmatcher. Nämnvärt är att Japan har 2-0 i dubbel samtidigt som tyskarna har 0-2.

Mizutani är enligt mig favorit i båda sina singlar. Dessutom ser jag även Japan som favorit i dubbel, redan där har vi tre segrar för Japan. Niwa och Yoshimura ska även ha en bra chans att knipa en match!

Senaste match (kvartsfinal):
Tyskland-Österrike 3-1
Japan-Hong kong 3-1

Ytterligare ett styrkebesked i Japan. Japans tredje spelare, Yoshimura besegrade Hong kongs bästa spelare, Wong Chun Ting som är rankad 8 i världen!

Jag ser som sagt Japan som knappa favoriter vilket gör att 2,25 på japanerna är ett fantastiskt odds i min värld och det testar jag med glädje!

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip