Då var det dags igen. Och nu är det riktig pingisgodis som bjuds då det är World Cup som väntar. Sverige har två spelare med, i Kristian Karlsson och Pär Gerell. Jag har hittat ett spel med Karlsson.

Lee Sang Su (20) - Kristian Karlsson (29)
Sveriges bästa (enligt världsrankingen) mot reptilsnabbe sydkoreanen Lee Sang Su.

Lee Sang Su som hunnit bli 26 år trodde man efter en fin juniortid inte skulle ta det sista klivet in i seniorpingisen, men till slut kom rycket och han är nu etablerad på denna nivån. Dock är han en väldigt ojämn spelare för att vara så pass duktig som han är. Ena dagen kan han förlora mot en mycket ”sämre” spelare för att dagen efter vara en av få spelare som kan hota de bästa kineserna. Anledningen till det? Att han spelar fruktansvärt aggressivt med små marginaler, och gör det på uppstuds så nära bordet det bara går. Dvs formel 1 pingis.

Vänsterhänte Kristian Karlsson hade även han en strålande juniortid och har tagit en annan väg mot toppen jämfört med sin motståndare här. Han har verkat tagit kliv för kliv och varit grymt stabil mot sämre spelare, väldigt få förluster mot lägre rankade spelare. Har en bra träff på bollen och slår stenhårt från både backhand och forehand. Har de senaste åren även förbättrat serve-returspelet.

De mötte för ungefär ett år sedan och då vann Lee under en av hans bra dagar. Jag hoppas och tror att Kristian får spelet i sin backhanddiagonal, så att han får använda sin stenhårda backhand djupt ut till Sus forehand, för är det någonstans han har sin svaghet så är det just djupt ute i forehand med anledning av att han står så nära bordet. Jag tycker att Kristian är bättre i serve-returspelet också, vilket ligger till stor grund för matchbilden här.

3/5 units ger jag på Karlsson +1.5 set. Dvs om han tar 3 set eller mer då matchen är i bäst av 7 set. Blir en tv peng på rak seger till 2.50 också. Detta på bet365 .

Lycka till.



EDITERAD 2016-10-01 05.13:10

This is the stats tab
This is the post tip