Asiatiska mästerskapen rullar på och det har det är gått så långt att alla blåbärsnationers spelare är utslagna och det är bara bra spelare kvar. Anmärkningsvärt är att överlägsna världsettan Ma Long fick stryk mot Jeong, sydkorea med 1-3. En ytterst, ytterst sällsyn förlust.

8-delsfinal. Och här snackar vi en riktigt tuff 8-delsfinal. Hade det varit i europa är sannolikheten stor att det varit en semifinal eller kanske tom en final.

Lin Gaoyuan (46) - Wong (7)

Först och främst. Vad snackar jag om? Lin är 46a i världen och ska utmana sjuan? Ja, Lin är en spelare kinesiska landslaget satsar på nu och ger chansen. Han har bara spelat två turneringar senaste året, i korea förra sommaren och i Ungern i januari. I Ungern gick han till semifinal där det tog stopp i avgörande set mot en annan kines, Shang Kun. Därav är rankingen inte så bra som han egentligen är. 2017 har han spelat avgörande set mot Ma Long och vunnit i avgörande mot Fan Zhendong (2a i världen). Detta är dock i bäst av tre set, men ändå..
Han är en vänsterhänt spelare som väl kan klassas som komplett. Serve, forehand och backhand håller absolut högsta klass. Har inte sett honom jättemycket men returspelet kanske är något som måste förbättras om han ska bli en för de absolut bästa i världen.

Wong från Hong Kong. Bara det gör att man gillar honom. Spelar med tröjan på sned och uppknäppd. Gillar honom och han har en galet bra forehand. pennfattad och en modern bra backhand. Har gått framåt nåt enorm de 2-3 senaste åren och parkerar alltså på sjunde plats i världen för tillfället. Han är värd det och han kommer nog vara en stabil topp 10-15 spelare i framtiden.

Som sagt, två ruskigt bra spelare här. Så varför tror jag på Lin? Först och främst tycker jag att Lin är knappt bättre än Wong, men där ligger oddsen bra tycker jag. Dock tycker jag mig se en tendens till att Lin trivs som bäst mot bra spelare då tempot blir högt och han kan svinga på. Nu är det även en match som blir lite upp till bevis för honom, ska han ta en plats i de kinesiska landslaget så är detta matcher man ska vinna. Galet tuffa krav, men så är det i Kina inom bordtennisen. Detta tillsammans med att jag tror det blir en sevärd match med många dueller, och där är Lin bättre än Wong.

Så 1.66 på Lin, det tar jag med 3.5/5 units på bet365 .

3-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip