Svenskarna är obesegrade i herrklasserna, dvs i dubbel och singel, än så länge. Dessutom är Karlsson tillsammans med Matilda Ekholm i semifinal i mixeddubbel. Jag tror på fortsatt svensk framgång här!

Mattias Karlsson (42) - Pattantyus (82)
Två olika materialspelare ställs här mot varandra. Låt mig förklara.

Jag börjar med Karlssons historia här. Mattias är upplärd i Karlskrona, i klubben Lyckeby, en klubb som inte är som alla andra. De har/hade en filosofi att alla som inte hade utmärkt teknik vid relativt låg ålder, skulle börja använda nabbgummin (i hårda drag). Mattias blev då "offret" för att börja använda nabbgummi på forehandsidan. Med tanke på att många andra i klubben också spelade med nabb så tror jag att det ger honom en fördel här.

Mattias har tagit enorma kliv i utveckligen sista två åren och var en av Pingisligans (elitserien i sverige) absolut bästa i två säsonger innan han inför denna säsongen tog Kristian Karlssons plats i en fransk toppklubb. Där har han haft det tungt, men verkar ha hittat rätt här. Han är i semifinal i mixeddubbel med Ekholm utan att ha förlorat ett set, och vann tidigare idag dubbelmatchen mot spanska, svårspelade Cantero/Machado med 4-2.

Vad gör då att Mattias passar mot Pattantyus? Jo, för att Pattantyus är den defensvispelare, backar bak från bordet och motar attacker med enormt mycket underskruv tillbaka. Samtidigt som han har en ganska bra attack med forehand, vilket gör honom svårspelad. Men som sagt, Mattias har mängder med timmar mot såna här spelare.

Någon lekstuga blir det inte, då Pattantyus spelade bra i gruppspelet på EM, men Mattias ska vara den bättre spelaren här. Att han dessutom har nabb på forehand gör att det är enklare att mota de underskruvar han får tillbaka från Pattantyus, dels för att skruven inte riktigt biter på samma sätt mot nabbarna som Karlsson använder, dels för att det är mycket enklare att göra dödande attacker med nabbet han har.

M. Karlsson -1.5 set mot Pattantyus får vi till 1.83 på bet365 . Det tar jag med 4/5units. 4-1 till Karlsson?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip