Att Nordmakedonien hamnar topp 10 i Eurovision är ungefär lika troligt som att Greta Thunholm vinner Wimbledon med racket i vänsternhanden. Det är en riktigt usel dänga som kvalade in av en enda anledning: Att hon var i semifinal 1. Semifinal 1 var nämligen nått i hästvägar mycket sämre än semifinal 2.

Det finns ett par anledningar till att jag tror att Malta har extremt goda chanser att hamna före Nordmakedonien. Dels så blir Malta automatiskt undervärderade av spelmarknaden för att hon blev uppropad sist i semifinalen – fastän alla länder ropas upp utan inbördes ordning.

Malta representeras av Michaela Pace som vann maltas X-factor och kan ju uppenbarligen sjunga. Hon är extremt populär i Tel Aviv också, Michaela, får motta enormt ljubel när hon kliver på scenen och det påverkar upplevelsen från tv-soffan.
En annan sak som talar för Malta är att hennes bidrag setts av över 5 mijoner på youtube, det vill säga, många tittare har redan hört låten som sätter sig väldigt lätt.

Ett problem som uppstår för Nordmakedonien är att det finns ett par andra powerbalader med i startfältet. Hon är alltså inte ensam i genren vilket är till stor nackdel när folket i soffan ska rösta.

Nej, min uppfattning är att Malta ändå är material för topp 10 och jag spelar Malta att hamna före Nordmakedonien till 1,62 hos Betsson . Spelet finns under Musik – Internationellt – Eurovision H2H.

This is the stats tab
This is the post tip