Dags för kvartsfinaler i ÖSterrikes pro tour, och jag tar ett spel därifrån.

Kenta Matsudaira (41) - Walther (91)

Kenta var supertalangen som gick ganska bra, till att stanna av, till att öka på utvecklingen, till att försvinna lite, till att nu vara tillbaka igen. Jag tror inte han kommer bli den spelaren för den absoluta världseliten som man en gång trodde men kanske en stabil topp-25 spelare? Försvarsspelet och det snabba, rappa spelet nära bordet är hans styrkor. Dessutom har han ett ganska ovanligt skruvspel för att vara asiat, där han blir mer oberäknelig än många andra.
Hans matcher i slutspelet
Kuzmin 4-2
Källberg 4-0
Niwa 4-1

Oväntat jämnt mot Kuzmin annars väldigt övertygande segrar över Niwa och Källberg. Har en bra form!

Walther. Publikliraren som jag absolut inte trodde hade den högstanivån han visat under denna turneringen. Normalt sett så backar han bak från bordet och har ett safe och bra duellspel att falla tillbaka på. Ganska intetsägande i serve-returspelet. Men där verkar det ha hänt något då han visat upp stabilt spel i serve-returspelet vilket stressat motståndarna.
Denna vinstraden i slutspelet är imponerande!
Dyjas 4-0
Chiang 4-2
Yoshimura 4-0.
WOW! Detta hade jag aldrig kunnat gissa. Mycket imponerande och det går inte att snacka bort. Mycket bra turnering av tysken. MEN!

Hur kan jag då vara så säker på Kenta? Jo för dels har Kenta spelat väldigt bra, vilket iofs Walther också gjort. Dels för att i grunden är Kenta en mycket bättre spelare. Men framförallt pga att alla tre som Walther slagit är spelare som backar bak ett eller två steg från bordet och vill ha duellspel. Det vill Kenta också men i en helt annan form. Kenta släpper ytterst sällan distansen till bordet, vilket kommer ge Walther mycket mindre tid än vad han fått tidigare, vilket jag tror kommer bilda en helt annan stress i Walther.

Kenta Matsudaira -1.5 set till 1.80 tar jag med 3.5/5 units. 4-1 till Kenta?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip