Ett spel till blir det idag. Här mellan två spelare där den ena i grunden är en bättre spelare, men jag väljer att gå emot honom på grund av hur spelstilarna passar varandra. Helt klart spelvärde här!

16-delsfinal
Muramatsu (28) - Chuang Chi-Yuan (10)

Japanen Muramatsus väg fram till 16-delsfinal
Stoyanov 4-0
Monteiro 4-3
Första matchen var inget att säga om. Stenhård match mot Monteiro där det svängde fram och tillbaka men Muramatsu var vassare i slutet, vilket han firade rejält.

Muramatsu är en deff (defensivspelare), vilket innebär att han har nabbgummi på backhandsidan (ett kort sådant) vilket betyder att han får mycket underskruv i sina defensiva slag. På forehandsidan blandar han deffar och offensiva slag där han förbättrat sig rejält. Fördelen med att han använder korta nabbar jämfört med långa (som de flesta deffar använder) är att han kan variera mycket underskruv med oskruv, vilket är svårt för motståndaren att se, vilket skapar stora problem. Som sagt så tycker jag främst han har utvecklat offensiven, vilket gör att han inte blir så låst ifall motståndaren är bra mot hans spelstil utan kan då bli mer offensiv i sitt spel.

Chuangs väg-
Sirucek 4-1
Jiang Tianyi 4-1
Stabilt!

Chuang, 36 år från Taiwan, har varit i absoluta världstoppen i över 15 år nu. Sällan en asiat tillhör världstoppen så länge, men han kämpar på och biter sig fast högt upp på rankingen. Spelar en underbar bordtennis, han backar bak ett litet steg från bordet och har enormt fin teknik både i backhand och forehand och gillar öppna dueller. En av mina favoritspelare! Har under åren varit en av de som utmanat de bästa kineserna, men den tiden är tyvärr förbi och han är klart under deras nivå just nu.

Anledning till att japanen går segrandes? Jo så här är det, att hur mycket jag än gillar Chuang så är han inte vass mot defensivspelare. Givetvis är han okej mot denna spelstilen med tanke på att han är en enormt duktig spelare. Men för att vara på den nivån han är så är det inte en hög nivå han spelar på mot deffar. Därför tror jag inte han gillade lottningen han fick här.

Nej jag tycker 2.00 på Muramatsu är tillräckligt bra för att spela på här. Han har en spelstil som inte passar Chuang och han har en form som är fin. Så därför så kör jag på detta.

Rak seger för Muramatsu till 2.00 tar jag med 3/5 units.

4-2 Muramatsu?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip