VM rullar vidare och det är tyvärr inte mycket kvar av turneringen, men givetvis är det det bästa kvar. Här har jag ett spel på finalen i herrdubbel. Japan mot Kina.

Oshima/Morizono (22/63) - Fan/Xu Xin (2/3)

Rättvis final, helt klart. Två absolut bästa dubbelparen som möts, och det syns när man ser deras vägar fram. Japanerna har vunnit enkelt i alla sina matcher medan kineserna haft en tuff match, i övrigt stabilt.

Japanerna Oshima/Morizono får absolut klassas som dubbelspecialister. De är riktigt bra singelspelare men de är betydligt bättre i dubbel. De spelar ett spel som lätt kan se ut att vara riskfyllt och osäkert, men de har gått som tåget i de flesta dubbelturneringar de spelat sista åren. vilket blir ett facit på att trots att de spelar på ett sätt som ser riskabelt ut, så är det stabilt och under kontroll. De spelar väldigt snabbt och effektivt, båda är kvicka som små möss och hugger som kobror på alla bollar som kommer mot dom. Dom vill ha enorm högt tempo i spelet och det gör att många har svårt att hinna med i tempot.

Kineserna är givetvis duktiga, men här snackar vi att det är mer normalt att de är bra då de är tvåa och trea i världen i singel. Xu Xin har länge haft snacket på sig att han är världens bästa dubbelspelare, och det är nog fortfarande svårt att snacka emot.Trixig för att vara kines och bjuder på diverse överraskningar. Svårt att hitta något negativt att säga om detta dubbelparet. Inte ens när jag försöker hitta något så gör jag det. De spelar ett mer klassiskt dubbelspel genom att försöka hålla mycket korta returer för att söka attacker efter det. Tror dock att de klarar av japanernas tempofyllda spel också.

Hur tror jag att matchen slutar? Jag tror absolut att kineserna vinner. Men att det ska bli någon lekstuga köper jag inte. Linan ligger på +2.5 och det räcker alltså att japanerna tar två set så är spelet inne. Med tanke på deras snabba tempofyllda spel så är det svårt även för kineserna att bara köra över ett sådant motstånd. Räkna med att dessa japanska krigare inte kommer vika ner sig.

+2.5 set på Oshima/Morizono till 1.80 spelar jag med 3.5/5 units.

3-4 till Fan/Xu?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip