Då är spelarna framme i 8-delsfinaler i VM i Dusseldorf. Ett gäng överraskningar och skrällar har inträffat, och det är nu klart att det iaf blir en icke-kines i semifinal. För bordtennisens skull så håller jag tummarna för att det blir någon kines till som faller på vägen fram. Nu till dagens spel.

Samsonov (13) - Lee Sang Su (20)

Detta är en av de 8-delsfinalerna som hamnat på sidan där det inte är någon kines kvar. Så vem tar chansen? Här är deras matcher hittills-

Samsonov - Yang 4-0
Pak 4-1
Gionis 4-0
Visst, han har varit favorit i alla sina matcher, men att fullständigt krossa allt motstånd är svårt att inte imponeras av. Riktigt stabilt.

Lee Sang Su - Jorgic 4-3
Seungmin 4-1
Zhang Jike 4-1
Tänk om han förlorat första matchen mot Jorgic.. Han redde ut det och sedan är det grymma siffror. Zhang Jike är alltså den gamla världsettan som vann tre mästerskap i rad (VM, OS). Han är visserligen inte lika het längre, men oj vad imponerande att slå honom med 4-1!

Två gånger har de mötts denna säsongen -
Samsonov - Lee 4-3, 1-4.

Samsonov har hunnit bli 41 år gammal och har tillhört topp-20 längre än vad man kan kolla gammal ranking på ittf.com... En av världens, om inte världens, mest bollsäkra spelare. Lång och fin räckvidd vilket gör honom extremt svår att ta sig igenom. Han hade en för honom mätt mått, väldigt tung period under den här säsongen då man funderade på om vi fått se det sista av Samsonov. Men han har vaknat till rejält igen och är riktigt vass igen.

Lee Sang Su var väldigt lovande som junior, försvann lite i några år men är nu framme i den absoluta världstoppen. Jag har rekat honom innan och skrivit att han är en av få som besitter en högstanivå som gör att han kan slå de allra bästa, och det visade han igår när han slog Zhang Jike! Dock har han inte jämnheten för att hamna topp-10, tror jag. Spelar extremt snabb bordtennis, vet inte om någon i världen har ett högre tempo i sitt spel. Bra på det mesta, när han får bestämma tempot.

En seg Samsonov, mot formel 1 i form av Lee. Som vanligt blir frågan vem som får bestämma hur matchen ska se ut. Båda har väldigt fin form, men jag tror ändå att rutinen gör sitt här. Kanske är Lee nöjd efter att ha tagit sin karriärs största skalp? Samsonov har varit här förr och hanterar nog situationen bättre. Och får han styra tempot och spelet här så tror jag att han vinner detta. Enkelt blir det inte, men jag tror på honom!

2.10 erbjuds på bet365 där jag spelar. Men finns till högre på andra sidor, 2.23 på 1Xbet. Jag lägger in 3.5/5 units på denna matchen.

4-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip