Riksdagsvalet är är hetare än någonsin och svenska folket är mer polariserat än någonsin. Det finns såklart inte en chans att något block får egen majoritet och just därför tror jag att valdeltagandet blir större än vanligt.

Ytterligheterna AfS (Alternativ för Sverige) engagerar alternativhögern och på samma sätt som AfS engagerar alternativhögern, blir extremtvänstern och nysvenskar mer engagerade, just för att hålla AfS utanför.

Det har aldrig spelats lika mycket på ett svenskt val tidigare vilket också är en indikation på att intresset kring valet är högt. Faktum är att omsättningen är nästa fem gånger så hög jämfört med 2014 och visst, spelbranchen är större nu, men alltså, fem gånger större omsättning är en hel del.

I slutändan har jag kommit till slutsatsen att högerns framgångar triggar vänstern att rösta och med tanke på hur polariserat Sverige är idag så är det fler som har en bestämd åsikt om hur landet ska se ut och styras än för fyra år sedan.

Valdeltagandet från 73 till 94 har alltid legat över 85% därefter kom en dipp som sakta återhämtar sig. I förra valet, 2014, var valdeltagandet på 85.8%, är det någon som tror att den siffran inte slås i år? Nej, dåså, över 85% valdeltagande är ett kanonspel till 1,70 hos Betsson .






This is the stats tab
This is the post tip