Knock-out match, eller för att tala klarspråk. En sista kvalomgång för de som kom tvåa i gruppspelet.

Vitta(358) - Bajger (298)

Båda slutade alltså tvåa i sina respektive grupper och ges en chans till att ta sig till slutspelet. Hade dessa två möts innan denna turnering hade jag sagt att det var en 50-50 match. Men med resultaten från gruppspelen och att Vitta ses som underdog sett till oddsen så plockar jag denna.

Vitta är en belgare som mest håller sig till seriespel. Och han är mardrömmen att möta om man vill spela öppen och duellrik bordtennis. Vitta lägger allt krut på att tråka ut motståndaren och sliter som ett djur. Tar god tid på sig mellan bollarna och vill bara gneta i serve-returspel och välplacerade attacker. Inga stenhårda vapen men relativt bollsäker och ger inte bort mycket gratis. En tuff motståndare på denna nivån.

Bajger då? Ja han vill spela helt tvärtom. Likt andra tjecker sitter han inne på fina slag i duellerna och just till dueller vill han komma så fort som möjligt. Ett steg bak från bordet och driva från både backhandsidan och forehandsidan. Har ett bra vapen i sin backhandflipp som han försöker använda i returspelet. Men är det någon svaghet han har, och den är stor, så är det gnetspelet. Att hålla returerna korta för att undvika en attack emot sig är inget han behärskar speciellt bra. Och det är just där jag tror vi kommer ha det mesta av spelet i denna matchen.

Hur har de presterat i gruppspelet då?

Vitta- Zhao 4-2
Cazacu 4-2
Berglund 2-4
Fina resultat för Vitta i en av en tuffare grupperna. Simon Berglund är även han bra i gnetspelet och hade nog sin överman där. I övrigt, bra resultat! Värt att notera är att Cazacu nästan spelar identiskt med Bajger.

Bajger - Rasmussen 2-4
Hoheimer 4-3
Batocchi 4-2
En relativt svag grupp. Rasmussen vann gruppen stabilt annars jämna matcher. Inget som säger bu eller bä kanske. Men inget imponerande.

Jag tror på en match där allt kommer avgöras i serve-returspelet. Där ser jag att Vitta har ett stort övertag. Får han bara spelet dit så tror jag stenhårt på detta.

Vitta +1.5 set till 1.72 tar jag med 3.5/5u. Lägger även in 1u på rak seger till 2.20

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip