Ytterligare en match från kvällens omgång, 8-delsfinal på VM i Dusseldorf. Wong slog igår ut det sista svenskhoppet i form av Mattias Karlsson och därmed är alla svenskar utslagna, trist minst sagt. Och här borde det bli en riktig sluggermatch!

Wong Chun Ting (7) - Jeong Sangeun (55)

Deras vägar fram till 8-delsfinal
Wong - Liventsov 4-3
Assar 4-2
M. Karlsson 4-3
Oväntat hårda matcher måste jag säga. Har i och för sig haft en tuff väg fram men han har verkligen fått slita sig fram. Underläge 0-2 igår mot Karlsson innan han vann enkelt i avgörande setet.

Jeong - Tsuboi 4-2
Gauzy 4-2
Fegerl 4-2
Samma sak här, tuff väg fram och har fått slita sig igenom matcherna. Tre väldigt jämna matcher som han klarat ut till slut.

Precis som jag skrev i den andra reken, att Lee Sang Su är en med en så pass hög högstanivå att han kan utmana de allra bästa, så är Wong en annan med samma kapacitet. Är pennfattad med bra backhand, och en fruktad forehand som har enorm tyngd. Som alla andra på den här nivån, komplett.

Jeong har en spännande framfart. Relativt okänd, för den stora publiken, fram till i april då han högst sensationellt gick till final i asiatiska mästerskapen. Den utvecklingen mer eller mindre från ingenstans är underbar att se, sånt man hoppas att en svensk kan få. Spelar ganska typiskt koreanskt, rör sig fantastiskt bra, snabb backhand och tung forehand.

Som sagt, borde bli en riktig boxningsmatch. Jeongs världsranking bryr vi oss inte om, för han är bättre än så. Men Wong är en av världens absolut bästa och har en enorm chans att ta sig till kvartsfinal på VM här. Och den tror jag han tar genom att helt enkelt vara den bättre spelaren. Kan inte se någon spelidé eller taktik som kommer väga över åt något håll här utan jag tror det blir en holmgång där Wong går segrande.

1.61 på Wong tar jag med 4/5 units.

4-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip