Då är det finalen kvar av Ungerns world tour. Föga förvånande två kineser i final, trots att de allra bästa kineserna inte är på plats. Totalt överlägsen nation, tyvärr.

Yan An (16) - Shang Kun (66)

Först och främst är båda dessa rankningar lite fel då ingen av dom tävlar något nämnvärt. Yan An har givetvis tävlat mer men det är väldigt starkt att ligga så högt uppe när man tävlar så få tävlingar.

Men men. Yan An sitter inne på en av världens absolut bästa forehands, kanske hårdast dessutom. I övrigt spelar han väl ganska typiskt kinesiskt, effektiv pingis, men kanske lite mer tempo i bollarna än de andra. Men i övrigt en riktigt snuskigt bra spelare.
Har imponerat väldigt stort än så länge, och hans uppvisning mot Filus igår var något utöver det vanliga!
Gionis 4-0
Calderano 4-3
Fang Bo 4-0
Filus 4-0

Shang Kun är en av de kineserna som är lite för dålig för det kinesiska landslaget men samtidigt gör det riktigt bra i kinesiska ligan (vilket givetvis är världens i särklass bästa liga). Måste vara lite frustrerande då han vore etta i nästan alla andra länder. En vänsterhänt spelare, spelar också typiskt kinesiskt. Bra serve och söker för det mesta forehand efter.
Fegerl 4-1
Zhou Yu 4-0
Samsonov 4-2
Lin Gaoyuan 4-3

De här har nog mötts mängder av gånger både i träningshallen och i tävlingssammanhang. Deras två möten på touren kanske därför inte säger så mycket, men båda dessa har Yan An vunnit.

Oddsen säger 50-50. Jag säger dock att det är en jämn match, men att Yan An är nog den som närmast ligger på tur in till landslaget och då är det enormt viktigt att han vinner detta. Jag ser även Yan An som den lite tyngre spelaren här, och hans övertygande väg fram till finalen väger också in.

1.83 på rak seger för Yan An tänker jag spela 3.5/5 units.

4-2 till Yan An?

Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip