Två riktigt fina lag som kommer vara contenders när NBA-slutspelet avgörs framåt våren. I nuläget håller jag Celtics (43-17) som det klart bättre laget och de är även nr 1 i den östra konferensen. Philly (39-19) är nr 4 och har gjort det som förväntat bra. Nu har laget fem raka vinster och kommer från en stark vinst mot Grizzlies senast. Det här kommer bli en riktigt fin fajt, men återigen; Celtics är och känns starkare.

Jag spelar Celtics -1,5 till oddset 1,90 hos bet365.com.

Värt att notera:

1. Celtics är för första gången i stort sett helt skadefria och det är extremt viktigt i en outing som denna.

2. Lagen har mötts två gånger i år och Celtics är 2-0. De har också vunnit relativt enkelt mot just 76ers. Notera det!

3. 76ers har fem raka vinster och ser spännande ut. MEN idag möter de "spöket" Celtics och då brukar offensiven se skrämd ut. Över de sex senaste möten mellan lagen har 76ers inte nått +100 poäng framåt. Det räcker naturligtvis inte mot kanske ligans bästa lag för dagen.

4. En spelare som haft stora bekymmer mot Celtics är dessvärre 76ers äss Embiid. Han brukar normalt ligga på +30 poäng framåt, men mot Celtics har det varit stort sett omöjligt att max nå +25 poäng. Det kommer inte fungera mot Celtics defense.

5. I den första outingen lagen emellan (se oktober 2022) kunde Celtics två bästa offensiva vapen; Tatum och Brown snitta +35 poäng. Grejen är den att Celtics är ett bättre lag och de gillar att möta 76ers, eftersom det innebär att de måste vara på tå över fyra hela kvartar.

Det kommer vara ett taggat Celtics borta mot 76ers i afton och med ytterligare en vinst dvs nr 3 av fyra möjliga. Det kommer vara hemskt värdefullt för Celtics framtida seedning med ytterligare en vinst i denna matchup.

Jag spelar Celtics -1,5 till oddset 1,90 hos bet365.com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip