76ers tar emot Knicks på hemmaplan och de gör det med självförtroendet på topp efter en fullständig utskåpning av Chicago Bulls senast. De ledde med 43-18 efter första kvarten. De ledde med 73-42 i halvlek för att sedan vila på hanen och slutligen landa på 110-97. En superb insats, där superstar Embiid satte 31 poäng, 15 returer, 10 assist och två blocks. Men han gjorde det inte själv, utan hans "partner in crime", Tyrese Maxey satte 21 poäng. Det som gör Embiid som mycket bättre än många andra är hans konsekventa spel och uthållighet. Han svajar sällan. I matchen mot Bulls var det Embiids 15 raka match med +30 poäng framåt. Hans 14 raka match med +30 poäng och +10 returer. Det är starka papper.

Jag kommer gå på 76ers på hemmaplan idag. De är ett klart mycket bättre lag än Knicks på samtliga nyckelpositioner. Spelvärdet ligger i att 76ers leder i halvlek med minst -2.5 poäng. Hos bet365 .com får vi oddset 1.83 och det gillas.

Värt att notera:

1. 76ers har tre raka vinster på hemmaplan. Knicks har tre raka förluster på bortaplan. Notera det. 76ers spelar hemma idag.

2. 76ers har vunnit 10 raka matcher mot Knicks. Det är en tuff statistik att förbise. 76ers skall och är favoriter i den här outingen.

3. Knicks har ett lag med spelare som borde vara bättre än nr 8 i den östra konferense. Med G Brunson och PF Randle snittar de +25 poäng per outing, men spelarna runt dem är inte konsekventa i sitt spel och det gör att Knicks, ofta i slutet av matcherna, saknar djupet på bänken och tappar fart, då toppspelarna ibland tappar fart.

4. Knicks gjorde en spännande trejd för ett antal dagar sedan, där Raptors OG Anunoby kom över till Knicks och det är en solid värvning. Han är en pärla i defensiven och får ta sig an 76ers Embiid i afton. Om det räcker är dock en annan potatis.

5. 76ers är en tydlig contender från min sida. Det handlar inte bara om superstar Joel Embiid, utan djupet i truppen är starkare och fler vågar ta klivet framåt i avgörande lägen. Det har tilltalat mig i år. Vi har nämnt Maxey, men här finns även Tobias Harris och Kelly Oubre; kvalitetsspelare med rutin och kunskap för de stora matcherna.

6. 76ers är ett av få lag i ligan som är topp 10 åt båda hållen dvs. såväl defensivt som offensivt. Det är starka papper.

Jag tror det blir en relativt jämn match till slut, då båda lagen är i toppform. Knicks har ett lag som är starkare än visat, samtidigt som 76ers sällan förlorar på hemmaplan. Jag nyper 76ers -2.5 i halvlek till oddset 1.83 hos bet365 .com.

Ha en trevlig Trettondagsafton!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip