Nyckelmatch för Alba Berlin om hoppet om slutspel ska leva vidare. Efter den här matchen dröjer det till 30 januari innan man spelar på hemmaplan i EuroLeague igen. Tyskarna går in i mötet med att matchfacit på 5-12. Av deras fem segrar så har fyra kommit på hemmaplan. När lagen möttes tidigare under hösten så vann Maccabi Tel Aviv komfortabelt med 104-78. Mycket har hänt sedan dess både formmässigt och på skadefronten. Albas bästa spelare från den matchen, John DiBartolomeo, är nu skadad och förväntas missa kvällens match. Alba saknar ytterligare spelare så deras guard Martin Hermannson behöver kliva fram om man ska ha någon chans mot gästernas högoktaniga offensiv.

Maccabi kommer från två raka förluster. Det är tredje gången den här säsongen så man förlorar två raka matcher men varje gång har man följt upp det med att rada upp segrar. Israelerna har ett matchfacit på 11-6 inför mötet vilket ger dem en topplacering i ligan. Rent historiskt har man haft väldigt lätt för just Alba Berlin. Lagen har spelat mot varandra elva gånger varav Maccabi vunnit tio. Otroligt nog är Maccabi fortfarande obesegrade när man spelar i Berlin. Senaste gången Alba faktiskt lyckades slå Maccabi var så sent som 2015.

Båda dessa lag trivs som bäst i ett högt tempo och vi ser ofta resultat i deras matcher som går upp emot en totalpoäng kring 170-180 eller till och med mer. Nu saknas en del spelare hos båda lagen på grund av skador vilket försämrar den offensiva kvalitén på planen något. Man ska heller inte underskatta tyskarnas defensiv på hemmaplan som faktiskt rankas som den fjärde bästa i ligan rent statistiskt. I praktiken håller det inte riktigt den nivån men det är något att ta med i beräkningarna åtminstone.

Överlag håller jag Maccabi som ett klart bättre lag än Alba. Kvalitetsmässigt och formmässigt är det här match jag förväntar mig att Maccabi ska ha ett givet övertag i. Inbördesstatistiken viskar också om att Maccabis spelstil passar tyskarna väldigt illa.


Speltips: Maccabi Tel Aviv med handicap -4 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip