Trots en svag sista quarter poängmässigt hittade spelet hem igår vilket innebar sjunde raka vinsten! Inte ett enda förlustspel under december med andra ord.

Ikväll lägger vi fokus på omgångens godbit. CSKA Moskva gästar serieledarna Anadolu Efes. Turkarna har radat upp åtta raka segrar i EuroLeague bakom Shane Larkins sanslösa form. Den kvicke guarden snittar 20.8 poäng på drygt 28 minuter per match. Det är otroliga siffror i EuroLeague och något vi inte är vana vid att se. Frågan man ställer sig är om det verkligen kan hålla hela säsongen. I dagsläget finns det inget som tyder på att han skulle svalna men samtidigt är skyttet utifrån något som kommer och går för Larkin så en viss dipp kan vi nog räkna med att få se framåt vårkanten.

CSKA är ett lag som kommer vara med ända in i slutet av den här turneringen. Efter svackan studsade man tillbaka rejält tidigare i veckan med att köra över Röda Stjärnan på hemmaplan. Här kommer det ultimata testet mot nuvarande serieledarna och EuroLeagues hetaste lag på bortaplan. Det är den här typen av utmaningar CSKA haft förmågan att höja sig inför genom åren. Det finns gott om offensiva vapen att använda sig av. Gästerna har det näst bästa trepoängsskyttet i ligan på sina 41.4% och skulle Efes välja att ligga tätt på skyttarna öppnas möjligheter under korgen för både Hines och Koufos.

Efes saknar sin ledargestal på planen i Dunston men får tillbaka Moerman efter skada. Gästerna har Clyburn långtidsskadad och den irrationella spelaren Kulagin missar även han matchen.

Spelare för spelare är CSKA ett bättre lag. Det handlar bara om att det ska klicka som ett lag. Efes ska vara favoriter på hemmaplan i dagsläget men jag köper inte att man är så pass stora favoriter mot regerande mästarna. Bortasidan med sex pluspoäng känns given!


Speltips: CSKA med handicap +6 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip