Franska Asvel Lyon-Villeurbanne har varit en frisk fläkt i årets EuroLeague. Laget går in till mötet med ett matchfacit på 8-8 och tre raka hemmasegrar i ryggen. Asvel har några namn med rutin av NBA men det är långt ifrån den mest namnkunniga klubben i ligan. Att man kunnat hävda sig så pass bra mot den typen av motstånd man ställs inför varje vecka i EuroLeague är en enorm överraskning. En smårolig detalj inför mötet är att det här blir första gången Pablo Laso återvänder till Lyon för att möta Asvel sedan sin tid som spelare. Laso är alltså Real Madrids tränare men för 34 år sedan var han en 18-årig point guard med karriären framför sig.

Real Madrid saknar några spelare på grund av skador. Där kommer bredden in. Real Madrid har det mest talangfulla laget i Europa vilket ger laget lyxen att ha flera alternativ på varje position. Efter en svag inledning har man nu radat upp elva raka segrar i EuroLeague. Det gör att man toppar tabellen inför omgången. Man skjuter 54% från två poäng och 39,9% från trepoängslinjen. Trepoängsprocenten är näst bäst i hela EuroLeague. När spelare som Llull, Campazzo, Carroll och Taylor finns att tillgå är det inte speciellt konstigt.

Ska fransmännen ha någon chans ikväll krävs förbättring i returtagandet. Just nu är Asvel ett av seriens absolut sämsta lag när det kommer till den biten. Då finns ändå storleken i laget där, det handlar mer om vilja och attityd. När Real Madrid är på besök måste varje spelare bidra till hundra procent om det ska finnas en chans till seger.

Jag har svårt att se hur Asvel ska räcka till här. Varje styrka som Asvel har är Real Madrid minst lika bra på. Gästerna behöver göra en rejäl plattmatch för att det ska bli skräll.

Speltips: Real Madrid med handicap -6,5 - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip