Det här är två lag som hör hemma på nedre halvan av EuroLeague-tabellen som möts på fredagen i Frankrike. Asvel Lyon-Villeurbanne spelar en cynisk och långsam basket för att ge sig själva en chans mot den typen av talang och motstånd man ställs mot här i EuroLeague. Hittills har man gjort det med bravur! Fransmännen går in till mötet med ett matchfacit på 5-7 vilket gör att hoppet om slutspel fortfarande lever.

Milano går in till mötet med tre raka förluster. Senaste förlusten hemma mot Röda Stjärnan lär svida extra då det var en match laget förväntades vinna komfortabelt. Rubrikerna kring den här matchen har ändå kretsat kring gästernas skadesituation. Både Micov och Nedovic missar mötet med skador. Det är enorma avbräck för Milano då de två landslagsmeriterade spelarna inte kan delta.

Noterbart är att rent historiskt är det första gången dessa lag möter varandra i EuroLeague-sammanhang. Det som kommer krävas från Milano om man ska åka från Frankrike med en seger ikväll är en stormatch från veteranen Luis Scola. Han spelar otroligt nog ännu på en så pass hög nivå. Hittills snittar argentinaren 11,3 poäng och 5,7 returer. Han kommer att få röra bollen en hel del i dagens match.

Det är ingen hemlighet att Lyon har seriens sämsta offensiv. Matcherna laget vunnit har blivit fysiska och spelats i ett lågt tempo. Med tanke på hur Milanos trupp ser ut tror jag matchbilden kan passa fransmännen alldeles utmärkt! Skadeläget är som sagt jobbigt och Milano kommer söka Scola inside för att sedan jobba därifrån. Jag tycker det är fel favoriter här och går istället på hemmasegern.

Speltips: Asvel Lyon-Villeurbanne med handicap +1,5 – odds 2.00 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip