Atlanta Hawks ligger sist i hela NBA och kommer från en förlust då man släppte till 143(!) poäng mot New York Knicks. Ska man hämta någon ljusglimt från matchen och säsongen så var det Youngs poängskörd återigen. Den lilla pointguarden sköt 16 av 29 från golvet och landade på 42 poäng. Tyvärr för deras del håller inte Hawks försvarsspel NBA-klass för stunden.

I Utah Jazz är läget helt annat. Det börjar blåsa positiva vindar för ett lag som började säsongen förfärligt. Segern mot Magic på hemmaplan i tisdags innebar tredje raka vinsten. Det gjorde också att man befäste sjätteplatsen i den västra konferensen med häng på lagen ovanför. Nu när Doncic är skadad är exempelvis Dallas ett lag som man förväntas avancera förbi i tabellen. Både Mitchell och Gobert visade fin form senast med 30 poäng från Mitchell och 19 returer från Gobert. Just en spelare som Gobert blir otroligt viktig när man möter ett lag som Hawks. Den defensiva närvaro Gobert bidrar med har inte Hawks något motsvarighet till.

För Hawks är Chandler Parsons tveksam till spel med sjukdom. Gästerna fick Mike Conley skadad på nytt i hans comeback. Nytt datum för hans comeback är satt till 30:e december.

Schemat blir svårare framöver för Jazz efter att man ställts mot Hawks och Hornets. Sen kommer nämligen rejält tuffa möten med Heat, Trail Blazers och Clippers. Ska laget hänga på i toppen av västra konferensen är det en absolut nödvändighet att man vinner dessa två kommande matcher. Kommer Utah upp i normal nivå ska det heller inte vara några problem. Vi går på bortasidan med handikappet -6, som känns något generöst med tanke på Hawks försvarsproblem.


Speltips: UTA Jazz med handicap -6 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip