Den årliga Europa-matchen i NBA spelas ikväll när Brooklyn möter Atlanta i London. Det är en del av NBAs taktik att lansera ligan utanför de amerikanska gränserna.

Brooklyn storsatsade inför säsongen med värvningarna av Kevin Garnett och Paul Pierce. Hittills har det dock gått under all kritik och man återfinns på 8:e och sista slutspelsplats. Detta tack vare en formtopp under de sista 10 matcherna där både försvar och anfall börjat klicka. Lagets två största stjärnor, Deron Williams och Brook Lopez, är skadade och det har varit under denna perioden som laget börjat vinna sina matcher. Spelarna har hittat sina roller och man har fått tillbaka en del viktiga bänkspelare. Man kommer till den här matchen med 5 segrar på sina 6 senaste matcher, en förlust som kom på bortaplan mot ett formstarkt Raptors.

Atlanta har överraskat en del under nya coachen Mike Budenholzer och parkerar för tillfället på en 3:e plats i Eastern Conference. Laget excellerar med ett starkt trepoängsskytte och en disciplin som Budenholzer tagit med sig från sin mentor, Gregg Popovich, i San Antonio Spurs. Lagets största, Al Horford, är dock skadad och kommer missa resten av säsongen. Laget har förlorat 5 och vunnit 3 sedan Horfords skada.

SKADOR/AVSTÄNGNINGAR

NETS: Deron Williams (fot), Brook Lopez (fot)
HAWKS: Al Horford (överkropp), John Jenkins (ben)

Med tanke på Nets nyfunna form och att Hawks haft det lite tuffare efter Horfords skada känns -1.5 på Nets som ett bra spel. Lagen möttes i Brooklyn för några veckor sedan och då vann Nets med 91-86. I

EDITERAD 2014-01-16 17.12:57

EDITERAD 2014-01-16 17.30:59

This is the stats tab
This is the post tip