Barcelona har chansen att gå ikapp serieledaren Anadolu Efes vid en seger. Katalanernas hemmafacit på 7-1 är bland de bästa i serien men samtidigt har Efes precis samma statistikrad på bortaplan. Det är ett möte emellan två av ligans bästa lag den här hösten och vintern.

Barcelona vet att man kan göra poäng med de bästa lagen i världen. Det är defensivt nyckeln finns om man ska besegra formstarka Efes. Turkarna har ligans kanske bästa spelare just nu i form av Shane Larkin. Barcelona har spelare att använda sig defensivt på honom. Hanga, Ribas och Kuric kommer alla få turas om att pröva lyckan för att stoppa den explosiva guarden.

Efes recept bakom succén är duktiga spelare en mot en. Larkin, Micic, Beaubois och Simon är alla spelare som kan slå sin gubbe vilket skapar ytor för sina medspelare när försvarare måste komma och hjälpa. Tack vare hur laget är uppbyggt har man ett av ligans bästa trepoängsskytte. Just nu sätter Efes 39,5% av sina trepoängare. Det är helt otroligt med tanke på kvalitén på skyttarna. Procenten borde ligga betydligt lägre men i många fall är det helt öppna skott som få andra lag eller spelare har möjligheten att skjuta.

Ser vi till inbördesstatistiken så har Barcelona 20-12 rent historiskt mot Efes. På hemmaplan är laget mördande 12-2 mot turkarna. Pick and roll-duon med Higgins och Mirotic är ett mardröm att försvara. Gissningsvis vill Efes ha Dunston på Mirotic så mycket det bara går. Jag vet inte om det fungerar eller är ens är klokt. Mirotic trivs bakom trepoängslinjen vilket i så fall skulle locka ut Dunston eller Pleiss beroende på vem som spelar. Det lär bli jämnt och poängrikt men jag har verkligen stort förtroende för "Barca" och ettan till 1.50 är svår att motstå!


Speltips: Barcelona att vinna – odds 1.50 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip