Det är två lag i helt olika situationer som ställs mot varandra i Baskien på fredagskvällen. Baskonia kommer ifrån en brutal 68-100-förlust mot Panathinaikos förra veckan. Nu är man tillbaka på hemmaplan igen och söker efter revansch. Anadolu Efes är för sin del ett av ligans hetaste lag med fem raka segrar. Deras point guard Shane Larkin blev utsedd till månadens spelare i november i EuroLeague. Den explosiva guarden stod för sanslösa 49 poäng mot Bayern München förra omgången.

Det här är 19:e gången som lagen möts. Turkarna har en knapp fördel med 10 segrar mot 8 förluster. Man har dessutom vunnit på bortaplan i Baskien de två senaste säsongerna; viktigt att ha med sig här.

Efes saknar både Moerman och Dunston. Det är avbräck som framförallt kommer att synas i defensiven. Offensivt har man nog med eldkraft att plocka fram. I dagsläget räcker det mer eller mindre med att ha Shane Larkin på planen. Nu har man också ett utmärkt trepoängsskytte att luta sig mot. Baskonia har ett något bättre försvar än gästerna överlag men frågan är om man kan matcha turkarnas förmåga att göra poäng.

Anadolu trivs bäst i matcher som spelas i ett högt tempo. Man vet att desto fler anfall i matchen, desto större är chansen att man kommer vinna mot ett lag som Baskonia. Gästerna har den tredje bästa offensiven i EuroLeague hittills sett till effektivitet.

Det blir en intressant matchning på shooting guard-positionen emellan Stauskas och Micic. Hemmalagets skarpskytt Stauskas skjuter fina 42,5% från trepoängslinjen. Micic är mer av en ”slasher” och spelfördelare och han trivs bäst när han kan attackera korgen. Hans assistsnitt på 6,5 per match är väldigt högt med tanke på att han delar backcourt med Shane Larkin.

Jag är övertygad om att vi får se en underhållande match men inte nödvändigtvis så jämn. Mycket beror på dagsform då skyttet blir oerhört avgörande. Det går rentav att blicka mot högre poänglinor än 161,5 då detta kan dra iväg.


Speltips: Över 161,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip