Baskonia var så när på att stjäla segern från Real Madrid tidigare i veckan. Ett hjärnsläpp från Nik Stuaskas med sekunder kvar gjorde till slut att det blev en enpoängsförlust. Det betyder också att man endast vunnit två av sina tio senaste matcher i EuroLeague. Drömmarna om slutspel är mer eller mindre döda vilket är förvånade sett till hur pass stjärnspäckad trupp Baskonia ändå har. Det finns en handfull profilstarka spelare med NBA-rutinen. Det har inte riktigt klickat i lagspelet bara.

För gästerna så bröts den negativa trenden efter en seger mot Bayern München tidigare i veckan. Innan dess hade laget en förlustsvit på sex raka matcher. Utan en riktig poänggörare är det svårt att veta vart poängen ska komma ifrån i pressade lägen. Ser man till Asvel Lyon-Villeurbannes bästa spelare så snittar samtliga tre runt tio poäng vardera. Då pratar jag förstås om Payne, Lighty och Jean-Charles. Det kan vara värt att hålla ett extra öga på gästernas supertalang Theo Maledon. Han är bara 18 år men har redan en viktig roll i ett av Europas bästa lag.

Tidigare under säsongen när lagen möttes i Frankrike så vann Asvel med 66-63 i en jämn och fysisk match. Nu när Baskonia spelar hemma räknar jag med att vi får se mer skönlir. Det skulle åtminstone gynna hemmalaget mer. Rent tekniskt är man ett skickligare lag än fransmännen som jobbar mycket med spel på insidan för att sedan kicka ut till trepoängsskyttar om läget ges. Det drar ner tempot rejält i matcherna.

Jag utgår från att vi får se en reaktion från Baskonia. Det här är en match hemmalaget ska vara klara favoriter i. Ny storform från Shengelia att vänta? Jag går på hemmasidan!

Speltips: Baskonia med handicap -8.5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip