Vi lämnar december med ett leende på läpparna. Det blev nio vinster och en förlust på spelen och den formen ska vi bygga vidare på!

Det är på spansk mark som årets första spel äger rum. Det helspanska mötet emellan Baskonia och Barcelona har nämligen fått min uppmärksamhet. Det finns inte bara en naturlig rivalitet emellan Baskien och Katalonien utan det finns även en enorm historik inbördes lagen emellan. Arenan kommer att koka redan ifrån uppkast!

Baskonia har inlett med ett matchfacit på 6-10. Det har inte levt upp till de högt ställda kraven i klubben vilket i sin tur lett till ett tränarbyte. Dusko Ivanovic är tillbaka i EuroLeague igen. Han fick en väckarklocka i sin första match som huvudtränare för klubben när laget blev överkört av Alba Berlin. Slutsiffrorna skrevs till slut till 57-81 i tyskarnas favör med få positiva saker att ta med sig från matchen för Baskonia. I EuroLeague har Baskonia som ett av få lag ett positiv matchfacit inbördes mot Barcelona. I de 18 matcherna man mötts har Baskonia tio segrar mot åtta förluster. Baskonias styrka i år har varit returtagningen. Statistiken pekar på att man är det näst bästa laget i EuroLeague i den kategorin. Ska man utmana Barcelona krävs det dock ett bättre skytte från baskerna. Både från trepoängslinjen och straffkastlinjen har man sämst procent i hela ligan. Det är anmärkningsvärt med tanke på den kvalitet laget ändå har på sina skyttar.

Barcelona ligger i delad ledning av EuroLeague. Ett matchfacit på 13-3 har gjort att laget snabbt seglat upp som en favorit till att bärga titeln till försommaren. Värvningen av Mirotic i somras har visat sig enorm för laget. Han har utan tvekan varit deras bästa spelare. Kombinationen av Mirotic, Higgins och Davies är en trio få lag kan matcha offensivt. Varje gång Barcelona går ut på planen är det mer eller mindre en garanti för att man når 80 poäng den här säsongen.

Baskonia har som sagt haft problem med poänggörandet den här säsongen. För att underlätta för sig själva blir det viktigt att dra upp tempot här. Kan man slippa att möta ett uppställt försvar från Barcelona är mycket vunnet. När Barcelona spelar är det sällan vi får se en lina under 165 poäng numera.


Speltips: Över 161,5 poäng i matchen - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip