Vi jagar fjärde raka vinsten i EuroLeague efter att överspelet i Madrid satt komfortabelt igår. Den här gången landar pengarna på regerande EuroLeague-mästarna CSKA Moskva. CSKA Moskva åker till Baskonia för att försöka befästa ledningen i tabellen. Den ryska klubben har goda minnen från staden då finalspelet i fjolårets EuroLeague utspelade sig där.

Det finns en del historik emellan klubbarna då CSKA har tre spelare som spelat i Baskonia tidigare. Voigtmann och Hilliard handplockades därifrån under sommaren medan Mike James spenderade 18 månader där för några säsonger sedan. På många sätt är det ett nytt lag vi ser i år sett till truppen för Moskva. Några tongivande spelare har lämnat i takt med att nya tillkommit. Förändringen i spelarmaterialet har framförallt gjort karaktären på laget något annorlunda. Defensiven är avsevärt mycket bättre. Just nu har man släppt in i snitt minst poäng av samtliga lag i EuroLeague.

Baskonia kommer in till mötet med ett matchfacit på 3-5. Laget förlorade båda matcherna mot CSKA förra säsongen. Det finns några saker att peka på varför det inte gått bättre, men en viktig faktor är deras turnover. Man ger bort bollen i tomma anfall alldeles för ofta. 13,8 turnovers per match är femte mest i EuroLeague. Når deras turnovers över 14 blir det näst intill omöjligt att slå ett lag som CSKA Moskva.


Speltips: CSKA Moskva med handicap -3,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip