Torsdagen bjuder på en rad spännande bataljer i EuroLeague. Baskonia är fortfarande obesegrat på hemmaplan men ställs här mot ett Maccabi Tel Aviv som vunnit fem raka matcher. Baskonia har spelat fem av sina sju matcher i årets EuroLeague på bortaplan och vann samtliga möten med Maccabi förra säsongen.

Baskonias trepoängsskytte har varit rent utsagt uselt sett till vilka skyttar man har i laget. Nik Stauskas och Matt Janning håller hög EuroLeague-klass! Lagprocenten på 33.5% är bland de sämsta i serien men vi kan räkna med att den kommer höjas desto längre säsongen lider. Defensivt blir det svårt för Maccabi att stå emot storleken på Shengelia och Fall. Om man överbelastar under korgen blir det utrymme för skyttarna.

Som jag varit inne på under tidigare matcher med Maccabi så har man en guard i Wilbekin som trivs bäst med att dra upp tempot. Varje gång Maccabi går ut på banan med sitt bästa lag finns potential för en 100-poängsmatch.

Noterbart är att Maccabis israeliske stjärna Omri Casspi inte reser med laget till Spanien pga knäproblem.

Baskonia gillar att spela ett snabbt spel hemma framför sin fanatiska publik. Maccabi är heller inget lag som drar sig för att springa med bollen. Jag kan se den här matchen nå långt över 157,5 poäng som linan ligger på.

Speltips: Över 157,5 poäng – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip