Det är två lag precis utanför slutspelsplatserna som ställs mot varandra i Baskien under torsdagskvällen. Hemmalaget har förlorat tre av sina fyra senaste matcher, inkluderat deras senaste hemmamatch mot Zalgiris. Nu behövs en reaktion om hoppet om slutspel ska leva vidare. Noterbart är att Röda Stjärnan åker till mötet utan sin huvudtränare Dragan Sakota som tvingas stanna hemma av medicinska skäl. Assisterande tränaren Andrija Gavrilovic kommer istället leda laget ikväll.

Det här blir det tionde mötet lagen emellan i EuroLeague-sammanhang. Röda Stjärnan leder inbördesstatistiken med 5-4 men när lagen möttes tidigare i år så var det Baskonia som drog det längsta strået. Matchen i Belgrad slutade 64-72 i en fysisk match. Det var överlag dåligt skytte och inte alls en speciellt välspelad match. Då blev den skickliga shooting-guarden Nik Stuaskas matchvinnare men han har nu lämnat den baskiska klubben.

En duell att istället hålla ögonen på är mellan lagens guards Christon och Brown. Båda har gjort starka avtryck för sina respektive klubbar den här säsongen. Man påminner också om varandra i spelstilen. Den som går vinnande ur den matchningen kan mycket väl vara den som spelar i det vinnande laget.

När Baskonia spelar på hemmaplan brukar det ske i ett högt tempo. Deras hemmafördel är en av ligans bästa. Kan bara skyttet klicka finns det en enorm potential att plocka från i det här laget som vi ännu bara fått se glimtar av. Även Röda Stjärnan har en guard-dominant trupp där deras bästa spelare gör större nytta i ett öppet mer flytande spel. Jag är övertygad om att kvalitén på matchen kommer vara nivån över de vi fick se i Belgrad och väljer därför att spela den något låga poänglinan på 150.5 poäng.

Speltips: Över 150,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip