Tidig match i New York denna fredag! Gästande Boston Celtics ligger tvåa i den östra konferensen och har redan börjat bygga upp en ny vintsvit med två raka segrar. Nytillskottet Kemba Walker har passat perfekt in i Brad Stevens system. Jayson Tatum har gått tillbaka till den spelaren vi fick se glimtar av i slutspelet 2018 istället för den makabra Kobe-kopian som visade upp sig under fjolåret. Gordon Hayward förväntas vara tillbaka redan den 25e december vilket är tidigare än befarat. Goda nyheter överlag för Celtics med andra ord.

Nu förlorade Brooklyn Nets sin förra match men det är oroande att laget sett bättre ut när Kyrie Irving inte spelat. Taket med Kyrie i laget är nivåer över vad man kan prestera med spelarmaterialet annars. Till det här matchen saknas LeVert och Kyrie. DeAndre Jordan är uppsatt som ett frågetecken inför mötet.

Det är två väldigt moderna basketlag sett till spelstilen. I försvaret ”switchar” man på nästan varje screen. I anfallsspelet är det passningar och rörelse som lägger grunden och trepoängsskott är också en otroligt viktig komponent. Det är skottet som man allra helst vill hitta. Det är kanske också därför Celtics hade problem att implementera Kyrie i sitt lag och Nets nu står inför samma problem. Ja, Kyrie lämnade ju faktiskt just Celtics i somras för Nets efter att kontraktet gått ut. Även om han inte spelar nu så finns det anledning att tro att det kommer vara ett lite extra taggat Celtics-lag på planen ikväll.

Celtics är knappa favoriter hos oddsbolagen. Spelare för spelare finns det inte många som hade gått in Celtics rotation från Nets lag, i alla fall inte deras startfemman. Bortasidan är ett givet spel!

Speltips: BOS Celtics med handicap -3,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip