Rubrikerna i NBA senaste dagarna har kretsat kring Brooklyn Nets stjärna Kyrie Irving. Det har florerat rykten om humörsvängningar och psykisk ohälsa hos Allstar-spelaren. Är det något Kyrie gjort sig känd för under sin proffskarriär så är det att motbevisa tvivlare när det stormar genom makalösa insatser på planen. Det här är precis den typen av situation. Bli inte förvånad om vi ser han gå upp över 40 poäng i matchen.

Brooklyn Nets skadeläge är näst intill optimalt. Durant är som bekant borta hela säsongen sedan är nyförvärvet Wilson Chandler avstängd men utöver det så är det en intakt trupp. Indiana Pacers saknar däremot sin bästa spelare i form av Victor Oladipo. Han förväntas inte vara tillbaka förrän i början av december. Både Sumner och Lamb är uppsatta som tveksamma till spel.

Det är två väldigt välcoachade lag med Nate Mcmillan och Kenny Atkinson som tränare. Laget före ”jaget” är en spelfilosofi som båda framfört med framgång senaste säsongerna. Pacers är dock påverkade av Oladipos skada. Gästerna har inlett säsongen med tre raka förluster och frågan är om inte säsongen kommer vara i spillror innan Oladipo hinner återvända.

Det finns en handfull spelare att hålla utkik på i Nets: Främst guard-uppsättningen med Irving, Dinwiddie, Levert och Harris som är bland de bästa NBA har att erbjuda sett till bredd. Jag har väldigt svårt att se hur Pacers ska kunna utmana Nets skytte. Gästernas chans är att det utvecklas till en fysisk match där domarna håller hårt i sina pipor. Når poängen upp till över 210 ska det mycket till om Pacers kan hänga med och här hemma är chansen mycket god för Nets.

Spel: Brooklyn Nets att vinna matchen till oddset 1.62 hos bet365

Alla NBA-matcher livestreamas hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip