Efter åtta förluster på de tio senaste matcherna har Brooklyn Nets hamnat mitt uppe i en hård kamp om vem som ska ta den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen. Varken defensivt eller offensivt går det att känna igen Nets från förra säsongen. Kyrie spelar individuellt bra men det översätts inte till segrar. Något som varit en återkommande faktor igenom hans karriär hittills. Utöver när han spelade med LeBron i Cleveland så har han inte lyckats göra sina lag bättre trots sensationella siffror.

Los Angeles Lakers toppar den västra konferensen med ett matchfacit på 35-9. När alla spelare är friska och krya går det nästan inte att stoppa Lakers. Det finns så många vapen att använda sig av offensivt. Det var intressant att höra Danny Green prata om hur säsongen har gått på Lowe Post-podcasten häromdagen. Han var inte förvånad att laget låg etta men däremot kemin som finns spelarna emellan är något som överraskat. Det har bidragit till det sanslöst fina matchfacit man samlat ihop. Nästan alla i laget gör saker tillsammans på fritiden. I vanliga fall brukar det vara väldigt uppdelad i ett NBA-lag men det här Lakers-laget har hittat ett sammanhållning som kan leda hela vägen till titeln i sommar.

Utöver skadan på Durant har Nets inga bekräftade skador. Claxton, Irving och Jordan är alla frågetecken inför mötet av olika anledningar. Gästerna har inga nyheter att rapportera om. Cousins är fortsatt långtidsskadad och förväntas missa hela säsongen.

När Lakers är friska och krya går det nästan inte att spela emot laget. Om inte Jordan spelar har Allen en jobbig kväll framför sig som ska försvara mot Davis. Davis spelar mestadels power forward men Nets har ingen naturlig försvarare i den positionen som kan täcka Davis längd. Jag tror stenhårt på bortasidan och plockar handikapplinan!

Speltips: LA Lakers med handicap -5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip