Caris LeVert formligen exploderade för Brooklyn Nets när laget tog en meriterande seger mot Celtics under gårdagen. Matchen gick till overtime men i slutändan fanns det ingenting som kunde stoppa LeVert den kvällen. Han slutade på 51 poäng! Nytt personbästa för den skicklige shooting guarden. Trots att laget befinner sig sex matcher under en vinstprocent på 50% så ligger man sjua i den östra konferensen. Överlag ses det här som ett mellanår för Nets i väntan på att Durant ska bli frisk men spelmässigt finns det mycket att förbättra, framförallt defensivt. Deras bortafacit på 11-20 är den främsta anledningen till varför man inte räckt till mot topplagen i konferensen.

Memphis Grizzlies befinner sig mitt uppe i en hård kamp om slutspelsplatser. Eller ja, i deras fall är det den åttonde och sista slutspelsplatsen där man nu befinner sig som alla vill åt. Hoppet upp till sjuan Dallas känns något för stort i dagsläget för att ses som ett realistiskt mål för Grizzlies att nå. Med en sviktande form och skadeproblem så handlar det främst om att hålla lag som Kings, Portland, Spurs och Pelicans bakom sig. Fyra segrar på tio senaste matcher är talande för hur man sliter så fort någon av deras startspelare saknas. Nu tog man ändå en viktig seger senast då Hawks besegrades enkelt. Ikväll är motståndet inte lika enkelt.

Båda stjärnorna Kevin Durant och Kyrie Irving missar resten av säsongen. Durant visste man redan innan att han skulle missa hela året men Kyrie blev bekräftad som borta tills sommaren så sent som för någon vecka sedan på grund av axelproblem. Gästerna saknar Allen, Winslow, Clarke och Jackson. Det är fyra spelare som vanligtvis hade fått speltid. Både Clarke och Jackson brukar få häftigt med speltid så det är en omställning för detta unga Grizzlies att klara sig utan dessa två pjäser.

Med den unge rookien Ja Morant vid rodret finns alltid garantin för att vi får se fart i matcherna. Duellen mellan han och Dinwiddie blir väldigt intressant att följa. Det är två lag som sliter på den defensiva sidan av bollen. Jag tror det kommer fortsätta så och väljer därför att investera i överspelet här.

Speltips: Över 225 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip